Lyset blinker i baldakiner over køkkenskabe

Hej

Vi har et ca. 13 år gammelt køkken, hvor der over køkkenskabene er baldakiner med spots - 6 spots tilsluttet en transformer.

Lyset er begyndt at blinke og forsvinder nogle gange i flere minutter for så at tænde igen. Der er ingen sammenhæng i varighed eller lignende. Det er helt tilfældigt. 

Er der nogen der har en god forklaring på dette? Er transformeren ved at stå af?

På forhånd tak. 

Stinne

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Ja det muligt at det er trasformeren, men endnu værre kan det være hvis det er en løs forbindelse. Når der er en løs forbindelse, "hopper" strømmen fra ledning til ledning, og skaber en lusbue. Det kan i værste tilfælde starte en brand.
Hvis du ikke selv har mod på at efterspænde mufferne, så må du få en kyndig ven, eller en elektrikker til at kigge det igennem.
Er det transformeren der er ved at stå af, så skal du købe en ny.
Hvis du har nogle målepinde eller et multimeter, kan du jo prøve at måle på tilgang, og afgang på transformeren når fejlen sker. Er der strøm på tilgangssiden, men ikke på afgangssiden, så kan det kun være transformeren. Men er der igen strøm på tilgangssiden af trasformeren, så er det tilbage i den faste installation problemet er. Håber det kan hjælpe, eller må du spørge ind hvis du er i tvivl.
check lige om dine halogen-pærer i alt har flere watt end der står på transformeren. Jeg har før set, at man blot skifter en 10 watt ud med en 20 watt. Hvis man gør det ret mange gange, kommer man over trafo'ens ydeevne. Men en løs forbindelse ses ofte

 

Helt enig med de andre.
Ved switchmode transformatorer kan en underbelastning føre til samme fejl. -
Når man har skiftet de 6* 20W halogen mod 6* 3W LED og det er en 50-150 W switchmode transformator, så er de 18W belastning fra de 6*3W LED ikke nok og der gå kluder i switch mode.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis