Byggetilladelse/byggeskadeforsikring

Hej. 

Vi er i færd med at få lavet en tilbygning på omkring 60 m2 med kælder til vores eksisterende hus. Vi har selv fået lavet tegningerne ved en arkitekt og efterfølgende fået indhentet tilbud fra forskellige håndværkere, der tilbød at stå for hele byggeriet. Vi læste os frem til at dette i så fald betød at håndværkeren/rådgiveren/totalentreprisen skulle stå for byggeskadeforsikringen - men denne har været af den opfattelse, at vi stod som bygherrer selv - og derfor ikke har tegnet nogen forsikring. I vores ansøgte byggetilladelse har vi angivet at arbejdet er omfattet af en byggeskadeforsikring - og vores forsikringsselskab vil på nuværende tidspunkt ikke forsikre os, idet arbejdet er godt igang (halvt færdigt).

Nu står vi så med et halvt færdigt byggeri, uden forsikring og med en byggetilladelse, hvori det er angivet at en sådan forefindes. Jeg frygter lidt at kontakte kommunen og få at vide at der grundet byggeriets omfang er krav om at have forsikringen - og de derfor ikke vil godkende ibrugtagningen. 

Hvordan ville I gribe situationen an? Er der nogen der har prøvet noget lignende?

 

Vh en rådvild R. 

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Byg videre, og når du er færdig, melder du byggeriet færdigt. Når byggeriet er færdigt, skal du ikke bruge forsikringen mere.

fase
Det er "kun" forsikringen, der mangler. Vores håndværkere er fuldt legale og byggeriet er ganske "hvidt". Har hørt at de skulle dække skader både 1 år og 5 år efter. Så det kan godt være at løsningen bare er at melde det færdigt, når det står - og se om ikke byggeriet bliver godkendt.
Jeg er ikke fagmand og har ikke erfaringer med det. Men umiddelbart vil jeg mene, at kommunen er ligeglad med om du har en forsikring eller ej (det er jo din/håndværkerens hovedpine, hvis det går galt). Det relevante for dem må være om byggeriet lever op til kravene for at få en godkendelse.

Mvh. AllanE
Når det er færdigt skal du naturligvis have det ind under din husforsikring, brand m.m. Håndværkere dækker ikke alle skader bagefter, men de har en garanti hvis ikke tingene er udført korrekt. Man har normalt en 1 års og 5 års gennemgang.
Den risiko der er nu, er lille men er der dog. Hvis der opstår brand f.eks. hvor skal pengene så komme fra. Hovedhuset er jo dækket af jeres brandforsikring, men tilbygning ?

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis