Isolering af væg og gulv.

Har et gammelt hus fra år 1900 med granit fodmur. Hverken gulv eller væge er isoleret så har en lidt høj varmeregning. Har overvejet at hulrum isolere vægene. Men hvor meget hulrum skal der være før det kan svare sig? Har nemlig ikke så meget hulrum. Nok 2-3 cm pen god dag.
Gulvet er er trægulv hvor gulvbjælkerne ligger i fodmuren og hver bjælke er understøttet et par gange med mursten. Er jord under gulvet og ca 20-30 cm mellem gulv og jorden. Er luftriste i fodmur. Er ingen krybekælder under gulvet. Kan man isolere det gulv som det er? Eller skal gulvet op og isoleres på alm måde?
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det godt med flere bornholmer til dette forum og velkomme til!
For de personer som ikke kommer fra øen i søen, så betyder en fodmur, en sokkel/fundament.

I forhold til gulvet, så ville jeg fjerne de eksisterende gulvbrædder, bjælker og murer opklodsningerne og derefter lukke ventilationshullerne. Op mod fodmuren ville jeg sætte en 5 cm polystyrenplade, dette ville forhindre varmetabet i fodmuren en del. Jorden vil blive afrettet og der kan laves en konstruktion af 25 cm polystyrenplade, dernæst skal der ligges en 2 mm membran, som forhindre radongasser i at opstige og som også fungere som en fugtspærre. Så kan der ligges strør ud og imellem disse kan der ligges 5 cm stenuldsisolering eller polystyren. Så kan der ligges underpap ud og dine gulvbrædder kan sættes fast. Der kan også laves et flydende trægulv af 20 cm polystyrenplader, 2mm membran, 10 cm polystyren og så et flydende trægulve.
I forhold til ydervæggene ville det først kunne svare sig, at hulmursisolere når der er omkring 7 cm hulmur. Så det du er ude i er efterisolering udvendig eller indvendig, det udvendige ville kunne ødelægge husets arkitektoniske udtryk udefra, mens det indvendige vil give mindre plads.
Udvendig kan der bruges net puds systemer. Men indvendig skal men bruge et diffusionsåbent materiale som multipor, som er en porebeton art som isolere godt 7-10 cm indvendigt på væg. Der skal undgås indvendig efterisolering som påforingsvægge at mineralduld, reglar og gips, da de er risiko for fugtophobning og svampedannelser.

Hilsen Martin.

Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
Ja, der er desværre ingen nem løsning på den efter isolering.

Selv i ordbogen kommer arbejde før succes .... :) , og i virkeligheden kommer al viden fra erfaringer .. :)

En LDS´er kan også være med på innovativ lavenergi ved brug af www.izodom.dk
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis