sokler under skillevægge.

En arbejdskollega eller rettere hendes søn, der er tømrer, har købt et hus fra 1964, med en lille tilbygning i 1975. Ialt ca. 128 m2 Det er ydermur med facade udv. 75 mm siporex indvendig. Ligeledes er skillerum 75 mm siporex. Taget er med gitterspær og eternittag.

Han ønsker at tage hele gulvet ud, isolere og lave gulvvarme. Der skal ligeledes flyttes en del skillevægge. Så han overvejer at tage alle skillevægge ned, støbe gulv efter regler i en plade, og rejse nye 100 mm porebeton vægge (multiblokke) Kan alle skillerum sættes direkte på denne gulvplade eller skal der sokkel under visse rum.

Lofter, forskalling og alucraft er taget ned. Der kommer så dampspærre, forskalling under spær, og pr. 60 cm på langs af huset med henblik på troldtek.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej.
Alle skillevægge som betegnes som en tung væg skal have fundament. En tung væg betegnes med en vægt på mere end 250 kg pr. meter væg, med en højde på 2,5 meter høje. Mursten, beton og letklinkeblokke.
skillerumsvægge må ikke befæstes i toppen hvis de ikke indgår i det statiske system. Der findes speciel beslag til multiblokkene. De vægge der indgår i det statiske system som bærende eller stabiliserende skal have fundament.

Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
Tak for det

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis