vandsmurt pakdåse

Hej med jer.

Jeg er ved at være træt af min fedtsmurte stævnrørs-pakdåse. Den er ved at være ret slidt og jeg vil gerne skifte den ud med en vandsmurt type som den her:http://marinelageret.dk/motor-og-motordele-248/motor-drevdele-til-mercruiser-298/gummipakdaaser-vandsmurte-gummilejer-776/vandsmurte-pakdaaser-11531.html

Ang. montering:

Skal jeg "bare" løsne stævnrøret fra gearet, trække det lidt tilbage, afmonterere den gamle pakdåse (Alle dele mellem "1" & "2" på billedet og så montere den nye pakdåse samme sted?

På forhånd tak

Razols

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Som du ser på http://www.jmarcussen.dk/maritim/ordbog/term.php?id=14547 er stævnrøret ”Skrueakslens gennemføringsrør i agterstævnen ”. Det kan/skal du ikke fjerne :-)
Du frigør skrueakslen fra gearkassen og trækker den lidt tilbage. Så tager du flangen af akselenden, så du kan fjerne hele den gamle, fedtsmurte pakdåse ud over akselenden. Derefter kan du montere den nye vandsmurte stævnrørs-pakdåse (såkaldt "blackjack") efter vejledningen. Se efter at akslen er ren og glat hvor pakdåsen sidder. Husk at den midlertidige plastbøsning i pakdåsen først må fjernes, når pakdåsen er monteret på sin plads og akslen genmonteret på gearkassen. Husk også i h.t. vejledningen at klemme lidt fedt ind i pakdåsen før søsætning samt at "udlufte" pakdåsen efter søsætning. Vær meget omhyggelig med det hele.

Finnband
Skrueakslen selvfølgelig. Ja stævnrøret bliver vist en smule besværlig at fjerne 😊
Skrevet af finnband på 16-09-2015 23:05
Som du ser på http://www.jmarcussen.dk/maritim/ordbog/term.php?id=14547 er stævnrøret ”Skrueakslens gennemføringsrør i agterstævnen ”. Det kan/skal du ikke fjerne :-)
Du frigør skrueakslen fra gearkassen og trækker den lidt tilbage. Så tager du flangen af akselenden, så du kan fjerne hele den gamle, fedtsmurte pakdåse ud over akselenden. Derefter kan du montere den nye vandsmurte stævnrørs-pakdåse (såkaldt "blackjack" efter vejledningen. Se efter at akslen er ren og glat hvor pakdåsen sidder. Husk at den midlertidige plastbøsning i pakdåsen først må fjernes, når pakdåsen er monteret på sin plads og akslen genmonteret på gearkassen. Husk også i h.t. vejledningen at klemme lidt fedt ind i pakdåsen før søsætning samt at "udlufte" pakdåsen efter søsætning. Vær meget omhyggelig med det hele.

 

Nu nævner du "Blackjack".. Kan se at der er et hav af producenter der laver den slags pakdåser, Volvo, Solé Diesel.... osv. Hvad skal man gå efter? Nogen der har erfaring med de forskellige typer?

 

Personligt kender jeg kun dem fra Volvo. De har fungeret glimrende.

Finnband
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis