Opdagelsesrejse til 2 øde øer

Nu har vi erobret Vogterholm og Bondeholm.

Begge to meget lave øer; der ligger en ret høj strandvold hele vejen rundt om, og de er lave og flade inde bagved strandvolden.

Farven på planterne viser hvad de gror på - for eksempel så vokser der gul-grøn planter ovenpå strandvolden, og små lave rød lyng-lignende planter ind på midten. Ellers højt græs, tidsler mv.

Og så turistattraktionen på vogterholm, en pæl til ? signalmast?
Her ser du tydeligt den gulgrønne bevoksning ovenpå strandvolden.
OBS - røgsøjlen er ikke en kinesisk trailerterminal - det er vist bare halmafbrænding på Sydtåsinge.
Og så Bondeholm - den mindste:
Rudkøbing i baggrunden
 
Som I kan se, så ligger den største seværdighed på den mindste ø:
Eternit-halvtaget på Bondeholm - der vækker mindelser om Burj Khalifa - himmelstræbende og majestætisk, omend lidt mere beskedent end sit sidestykke i Dubai.
Det var den opdagelsesrejse - nu overlader vi det igen til fuglene.
MVH A.

 


To ulykker kommer sjældent alene.
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Af hensyn til fuglene burde du nævne, at der på flere mindre holme omkring Strynø er adgangsforbud fra 1. marts – 15. juli.
På de to, du nævner, gælder det dog kun, at man henstiller at undgå at færdes der fra 1. marts – 15. juli.

Hej Efry

Ja det er naturligvis vigtigt at give fuglene fred til at yngle.
Det er også derfor at jeg kun fotograferer øerne sent på året. 

Søkortet viser hvor der er adgangsforbud - ikke kun hvis det er en hel ø eller holm, men også på landtanger mv. Kajakguide angiver også de andre steder.

Jeg synes også at man skal holde sig væk, selv om det ikke er direkte forbudt at gå ind - og faktisk så er der SÅ meget larm fra fuglene, som skælder ud, og prøver at skræmme dig væk SAMT så meget fugle.... at det lugter ret voldsomt. Og man vader faktisk i svanelort, som ligner mellemstore hundelorte til forveksling. Så det er en tvivlsom fornøjelse.

Det gælder tilsvarende at man skal undgå at sejle hvor der ligger fugle på vandet. Det er faktisk angivet på den glimrende kajak-guide med tilhørende kort, hvor fuglene ligger:
http://www.detsydfynskeoehav.dk/pdf-filer/%C3%98havskort_DK_2011_ok.pdf

Der kan ligge så store svaneflokke, at det ligner en lang hvid mur - de ligger gerne på vanddybder ca 1-2 m, hvor de "afgræsser" tangplanterne for mad. Hvis man ligger for anker en dags tid eller to, kan man se, hvordan svanerne svømmer langsomt rundt, med lidt afstand mellem sig, og afsøger ret store områder i løbet af dagen.

På lavt vand (1-3m) møder vi også edderfugle "familier" - og de stakkels halvvoksne unger "crash-diver" og svømmer 20 meter under vandet, hvis man forstyrrer dem. Så det er klart at man skal sejle, så man helst ikke forstyrrer fuglene.

Hvis man bare sejler hurtigt igennem med vandscooter/speedbåd, så opdager man måske slet ikke hvor mange fugle man forstyrrer - så jeg vil naturligvis opfordre til at man tænker sig om.

MVH A.

PS Ornitologen Poul Henrik Harritz har udgivet en bog: "syd for fyn" - og der er ? var ? en web med samme navn, som jeg ikke kan finde nu. Mange spændende oplysninger!!!!


To ulykker kommer sjældent alene.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis