Dæmpbar GU10-fatning giver konstant strøm til LED, men gamle halogen-pærer kunne godt slukke?

Vi er ved at skifte vores dæmpbare GU10-pærer fra halogen til LED (stadig 220-240V) i et nyt hjem der har vist sig at have problematiske el-installationer - f. eks. er der to lampeudtag der ikke ser ud til at reagere på nogen kontakter, men i stedet give fuld strøm uanset hvad vi skruer eller slukker på.

Vi har nu det problem at vores LED-pærer i GU10-fatningerne ikke kan slukke. De gamle halogenpærer kan godt slukkes og dæmpes, når de er tændt, men LED-pærerne går bare på minimum dæmpeniveau, når der slukkes på kontakten frem for at slukke helt. LED-pærerne dæmpes stadig fint, når de er "tændt", og samme pærer slukker fint andre steder i huset (der dog er installeret med en anden type dæmpningskontakter). 

Er der nogen der kan forklare os hvordan dette er muligt og evt. være behjælpelige med hvad der er at stille op for det, når nu vi er ved at skifte til mere energibesparende LED'er?

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det er sikkert klasikeren at din dæmper enten ikke kan dæmpe led eller at den ikke bliver belastet nok. Typisk skal nogle af de gamle dæmpere have minimum 20w for at virke.

Så tjek din dæmper, det er den der er "balladen" 


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Ja, sandsynligvis for lidt belastning på dæmperen.

Et sted har jeg 3 stk 3,5W LED på en skydelysdæmper - det virker fint. Piller jeg den ene af bliver det ustabilt og kan kun dæmpes ca. 50 %. Med kun en enkelt virker dæmpningen ikke - enten fuldt blus eller slukket.

Så som foreslået - tjek din dæmper.


Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Du kunne også udskifte de problematiske lyskilder til nogle bedre, eks. dæmpbare SunFlux lyskilder der ikke har dette problem...

Prolys.dk - Autoriseret SunFlux forhandler

  • Kvalitets LED lys til den kræsne bruger...
Skift din dæmper som de andre siger. Evt til den samme type som du allerede har, der hvor det virker.

Mht til de lampeudtag der hele tiden er strøm på. Hvordan måler du det? Du skal bruge en rigtig spændingstester, og ikke en polsøger hvis du bruger sådan en. Oppe i dåsen bag lampeudtaget er der 2 eller flere ledningen. Du skal finde den som der er mellemledningen ned til afbryderen. Det er den som du skal montere dine lamper på. Tag evt et par billeder, så kan vi nok nemmere fortælle dig hvad for ledere du skal bruge.
Det er også muligt at mellemledningen er pillet af nede i afbryderen. demonter den, og tag også et billed af de ledere der er der, og lig op her i tråden sammen med billederne fra lampeudtaget.
Annonce
Ok, jeg prøver igen - problemet kommer af at han sansynligvis har en LK lysdæmper af den type der har behov for at, der løber lidt strøm igennem den, til at drive lysdæmperen. Med halogenlyskilder vil man ikke opleve at de lyser, da der er tale om typisk 0,5-1Watt.

Anden del af problemet kommer af at hans valgte LED lyskilder ikke har et aktiv bleeder kredsløb indbygget. Nogle fabrikanter af LED lyskilder fravælger dette, da det giver en mere pris på lyskilderne, men man må så leve med 'spøgelseslyset'. En mere uddybende redegørelse af fænomenet kan ses i dette forum:

http://ing.dk/artikel/spoerg-laeserne-hvorfor-er-der-spoegelseslys-i-lederne-161367#comment-549869

Så løsningen vil stadigvæk være at udskifte lyskilderne, eller lysdæmperen til en bedre egnet udgave. Vil tro det vil være billigst at udskifte lyskilderne til nogle bedre udgaver (Giver også et bedre lys alligevel)...

Prolys.dk - Autoriseret SunFlux forhandler

  • Kvalitets LED lys til den kræsne bruger...
Tak for hjælpen allesammen. =) Vi undersøger mulighederne for at skifte til bedre kontakter eller pærer.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis