Slut med kluddermor

Har du kvejlet et kabel eller et tov og næste gang, at det skulle bruges, så er det hele endt med en bunke knuder, som er svær at løse op. Det er sket for mig.

Fandt her et par engelsk-sprogede videoer, som giver løsninger:

https://www.youtube.com/watch?v=OeUgSzH8GHQ  

Her lidt fra musikbranchen:

https://www.youtube.com/watch?v=B2SUoAvGxVs  

Og her er en fyr, som viser 7 metoder:

https://www.youtube.com/watch?v=bZCLtHYQccY

Og fra klatreverdenen:

http://www.petzl.com/en/Sport/How-to-coil-the-rope-?ActivityName=Multi-pitch-climbing#.VaeftGcw_CO

Håber, at det også kan hjælpe dig!

 

8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Tak for tippet. Kendte godt nogle af dem i forvejen, men altid godt med nye tips og tricks.

Mvh. AllanE
Selv tak. I hvilken sammenhæng har du hørt om det I forvejen?

Når jeg søgte på Google, så fandt jeg alene nogle danske referencer I forbindelse med behandling af klatretove. Men fandt ingen danske referencer I forbindelse med tovværk til marinebrug eller fiskeri. Og heller ikke for elektrikere eller scenefolk. Derfor er jeg usikker på hvor udbredt det kendskab er I Danmark.

Jeg har arbejdet lidt på et spillested, hvor det var rimeligt almindeligt blant musikere, og andre scenefolk at lave "underhånds grebet" på lange kabler (de små blev bare rullet sammen eller over albuen). 

En af mine venner havde et firma som topkapper (af træer) hvor han klatrer op i toppen at træet og skærer det ned oppefra. Han benyttede sig at et gammelt spejderknob der hedder kædestik.

Jeg har desværre ikke kunne finde noget på det på google, men det han gjorde var at lægge tovet ud på jorden, i en 3-4 meters længde, frem og tilbage (et stort O) så starter men i den ene ende, og binder et halvstik som man så trækker igennem det næste halvstik, lidt ala det du gør når du binder en sløjfe... hmmm, umuligt at forklare på skrift  men såre enkelt når man ser det.

Fordelen er at man så kan tage fat i den ene ende og trække, og stikket løser sig selv op. Så han kunne have det over skulderen når han kravlede op, uden at det fyldte så meget, og når han så kom til tops og fastgjorde enden, så kunne han smide rebet ned, og dermed løsnede stikket sig  


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Hej det er ligesom at hækle luftmasker. Prøv at google hæklede luftmasker.
Ingeborg
Ps. Alt snor, kabler fra øretelefodner osv har det med at gå i skuddermudder for mig, uanset om jeg lægger det pænt fra mig. Jeg tror at det har noget med jordrotationen at gøre

Når lysten driver værket
Tak for svar.

Ja, det med luftmasker er faktisk een af metoderne. Den er med I det link til video med 7 metoder, som jeg havde med I første indlæg. Her er en dansk udgave af luftmasker:

https://www.youtube.com/watch?v=SriU4jxlZak

Men elektrikere I USA vil typisk gøre dette på en ledning, som først er lagt dobbelt.

Jeg har også selv klatret, men har aldrig set brugt at lægge tovet I ringe på jorden først. Men det trick med et slipstik til sidst, så tovet kan kastes ud, det er tit brugt.
Annonce

Hej.

Et langt livs erfaringer fortæller mig, at det er kun kæder, der kan ligge stille. Særligt finere ledninger, som netop ørepropper til tlf. har særlige evner. Hvis de er alene for længe, er der næste gang mindst to knuder og et ottetalsknob og måske nogle udefinerede knuder på, der kun er der for at irritere.

Jeg har også en kammerat, der klatrer i træer, og når vi er ude og lave noget i nedskæringer, smider han bare klatretovet i en pose, og det går vist godt. Ellers holdt han vel op.

mvh


 varmetossen

Husk lige, at metoden med kabel i en spand (- den første video) ikke skal bruges hvis man har et lidt større elforbrug.

Der dannes et induktionsfelt i rullen, og når rullen er stor nok + strømforbruget også er stort, så bliver det varmt og isoleringen smelter og så har vi balladen.

Ved større elforbrug, skal kablet være udrullet.


Men ellers har I ret - det er en naturlov at det kludrer, når man kigger den anden vej - med erfaring fra at sejle og fra klatring.

Og det med at lægge rebet løst ned i sækken det virker HVER gang - rigtig smart!!!

MVH A.

To ulykker kommer sjældent alene.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis