Stum vinkel gør køkkenopsætning svær, gode råd søges

Jeg har købt et køkken, hvor bordpladen skal være u-formet. Hvis jeg deler U'et op i tre linier A, B og C, så er det nemmere at forklare.
A: den lange side 4 m
B: er den vandrette side a u'et og har en stum vinkel ( over 90 grader) ift. A, men vinkelret ift. C og er på 2,6 m
C: er på 1,4 m og har en stort vindueparti

De reelle løsninger, der ikke kræver større renovering eller meget reduktion af det i forvejen lille køkken, som jeg ser:
1: Jeg har regnet mig frem til at hvis jeg pudser B væggen således at den står vinkelret med A, så bliver C 18 cm kortere, hvilket betyder at ca. 10 cm af vindueudsigten bliver dækket af muren. Ikke den pæneste løsning.
2: jeg lader væggen blive som den er og gør bordpladen 18 cm bredere i C enden. Det vil kræve at både underskabe og overskabe skal kiles til. Jeg ved ikke om man kan kile så mange cm.

Hvad er smartest/flottest og kan i se andre løsninger? Er meget forvirret lige nu og alt hjælp vil være yderst taknemmeligt

Hvis man er god med en hammer, ser man alle problemer som søm?
20 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hvorfor ikke bare lade bordpladen følge skævhederne? Den skævhed du så har mellem A og B, kan optages i hjørneskabet og i samlingen i bordplanden. 
Jeg har forsøgt at lave en tegning af det du beskriver, så du måske kan se hvad jeg mener. 

 

Hej Kim

Jeg har set en Ikea køkkenmonteringsvideo, hvor de sagde at der skulle være en 90 grader vinkel til hjørneskabet, så jeg har bare taget det som en forudsætning.... Men ja din idé virker jo helt enkel og samtidig genial :-)

Når jeg får køknet leveret så skal jeg helt sikkert forsøge at save i hjørneskabet således at det afspejler vinkelen. Håber det er nemt.

Mange tak for svaret.

Hvis man er god med en hammer, ser man alle problemer som søm?

Hvis du er heldig, kan du nøjes med at fifle lidt med tilsætningen (hjørneskab fra IKEA).

Køb evt. en ekstra stump sokkel, så du har noget, hvis de ikke er brede nok, eller hvis du skærer forkert.


Mvh Regmos
Pensioneret tømrersvend, med ret til at bære sabel i krigstid.
Hej Regmos, ja det kunne være en mulighed og hvis der er plads til det (selvom jeg tvivler), så tilsæt noget til skabet, så man helt undgår at skære i det...jeg bliver forhåbentligt klogere når jeg har det i hænderne.

Hvis man er god med en hammer, ser man alle problemer som søm?
....hvis der er plads til det (selvom jeg tvivler)...

Det er vel et spørgsmål om at købe skabe, så størrelsen passer.

 


Mvh Regmos
Pensioneret tømrersvend, med ret til at bære sabel i krigstid.
Annonce

Er der nogle der har nogle mere konkrete forslag med dette Ikea hjørneskab. Jeg har svært ved at se hvor præcist jeg skal save i skabet, så skabet spiser den vinkel, uden at miste funktionaliteten med bl.a. den låge som er bygget til lige præcis denne 90 grader åbning samt rummeligheden ind i som skal give plads til en karussel....

 


Hvis man er god med en hammer, ser man alle problemer som søm?
Du behøver da ikke skære noget af skabet? Kig på tegningen som Regmos har lavet. Du sætter det næste skab op, så det passer til dine mål. Hvis det er muligt, så gerne så der er 5cm mellemrum der hvor den røde pil viser. Så skære du bagefter en liste ud af noget ekstra sokkeltræ, og fastmontere den i mellemrummet. Så ser det ud som om det er købt og bestilt sådan.
Hvis jeg har misforstået noget, så må du lige prøve at præcisere lidt. gerne med et billed lidt længere fra, og evt et par pile og ord, der lige beskriver hvor hvilke vægge og vinkler er.

Skrevet af <a href='http://www.lav-det-selv.dk/Medlemmer/Profil/userid/46824' class='af-profile-link'>Artorro</a> på 16-08-2015 20:46
<div class="divForumUserImg"><a class="aForumUserImg" href="/portals/0/userfiles/001/IMG_0505.JPG" rel="ForumUserImg" target="_blank"><img src="/portals/0/userfiles/001/IMG_0505_small.JPG" /></a></div>

<p>Er der nogle der har nogle mere konkrete forslag med dette Ikea hjørneskab. Jeg har svært ved at se hvor præcist jeg skal save i skabet, så skabet spiser den vinkel, uden at miste funktionaliteten med bl.a. den låge som er bygget til lige præcis denne 90 grader åbning samt rummeligheden ind i som skal give plads til en karussel....</p>

<p> </p>


Du kan jo ikke begynde at save en side væk på et skab. Så vil den jo falde sammen. Gør som ovenfor nævnt

Mvh. Christian M
 

Jeg har sat et andet underskab ved siden, så man bedre kan se problemet.

Hvis underskabet ikke bliver savet i, kan jeg ikke umiddelbart se hvordan "standard" bordplade skal kunne dække begge skabe og at det ser pænt ud?

 


Hvis man er god med en hammer, ser man alle problemer som søm?
Det havde været betydelig lettere hvis du havde et 900x600 hjørneskab, så du kunne lave "trekanten"tilsætningen ved siden.
Kan ikke umiddelbart se hvordan du kan løse den der med et 900x900 skab..
Der er yderligere 10 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis