Infrarød varme

Hejsa

Er der nogle herinde som har erfaringer med Infrarøde varmepaneler? Vi overvejer at købe et nogle stykker, men er lidt i tvivl omkring strømforbruget af det. Der hvor vi skal flytte hen er der installeret et oliefyr, samt en meget god brændeovn. Det er ikke muligt at få installeret fjrenvarme. Vi invisterer i en husstandsvindmølle, som producerer ca. 3000 kW om året. Vi har snakket en del omkring hvad vi skal gøre med opvarmningen. Vi overvejer at have en luft til luft varmeblæser til 1 etagen, og i underetagen opsætte nogle infrarøde varmepaneler. Men bruger de rigtig meget strøm, eller er de reletivt billige i drift? Vi tænker mest på at husstandsvindmøllen skal opsættes så det dækker størstedelen af strømforbruget. 

Mvh Mads 

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Infrarød varme kræver en del el:
http://www.infravarme.com/?page_id=441

Varmepumper er bedre, om end de kommer til kort når vi kommer ned i minus graderne, hvor de også begynder at blive energi-tunge i forhold til hvad de kan levere af varme, hvor infrarød "holder" ydeevnen.

Solvarme på taget og evt. el-paneler også vil gøre en god tilføjelse, om end de er begrænset af kun at virke om dagen.

Hvad med genvex?
Der har du mulighed for at lave zoner i bygningen, hvor du kan kontrollerer temperaturer uafhængigt, mod ekstra udgifter selvf. i forhold til hvis du har én central varmepatron.
Her kan man gå over i at bruge en centralt placeret varmepumpe til at være primær varme, mens sekundær varme kan leveres af el-patroner i de enkelte zoner.

Jord-varme er også en mulighed, men kræver en pokkers masse arbejde, og mange er begyndt at kunne bevise at energien fra jordvarme anlægget forsvinder efter 10-20 år, afhængigt af hvordan det er dimmentioneret ifht. forventet forbrug.

Naturgas i området,nu hvor du ikke har centralvarme?

Pille-fyr i stedet for olie fyr?

 

Hej.
Jeg studser over to ting:

1) Husstandsvindmøller er ... små. De kræver meget åbent land omkring sig, og god konstant vind for at være effektive. Når du ikke har noget videre elforbrug, er de fine - men "batter" ikke noget når du trækker effekt.

2) Strålevarme er ikke særligt behageligt. Faktisk har man siden kakkelovnens tid sat skærme op, for at "veksle" strålevarmen til konvektion.

Tanken om selvforsyning er sund - men du er nok bedre tjent med solceller, solfanger og varmepumpe - varmepumpen (hvis den har en COP på 3) vil give dig 3 gange så meget varme pr. kWh du putter ind i den som et elektrisk infrarødt panel.

"Born to Run" er fra 1975... og det er stadig en fed plade.
Skrevet af Steensen på 04-07-2015 09:29
Infrarød varme kræver en del el:
http://www.infravarme.com/?page_id=441

Varmepumper er bedre, om end de kommer til kort når vi kommer ned i minus graderne, hvor de også begynder at blive energi-tunge i forhold til hvad de kan levere af varme, hvor infrarød "holder" ydeevnen.

 

 

De gode Varmepumper har altså ikke problemer når der er "minusgrader" flere mærker(luft/luft) virker med stadig rimelig varme helt ned til -15, nogen skriver ned til -20 grader, og virkeevnen bliver lavere nede ved de temperature, men stadig højere end et varmepanel..

Da det trods alt er sjældent vi har så lave temperature, og aldrig længere perioder med så lave temperature synes jeg ikke man skal afvise varmepumpen af den grund..

Har man en god brændeovn, er man godt dækket ind de dage hvor det er rigtig koldt..

 

Pizzabager, jeg er enig med dig, men MANGE af de varmepumper (luft/luft) man kan få idag, er elendige ved minusgraderne, og dette baserer jeg på min viden om køleteknik.
Jo lavere temperaturer man skal hente varmen fra, jo større temperatur forskel en kølekompressor skal arbejde med/mod, jo større mere energi dumper kompressoren i kølemediet i forhold til hvad der optages fra den kolde side.

Se det som en af de store kontainere med en lige ende og en skrå ende.
-Den skrå er hvad kompressoren tilføjer af energi (el-optaget + friktion i kompressoren)
-Den lige/lodrette i den modsatte ende er trykforskellen over ekspansions ventilen (dennes længde afhænger af temperatur forskellen på inde og ude)
-Bunden af kontaineren er energien der bliver optaget fra luften udenfor (jo kortere, jo mindre, jo længere, jo mere energi)
-"låget"/toppen er den energi varmepumpen skal af med, som bliver til varmen inde i huset (Som med bunden, kort=lidt, lang=meget energi)

Hældningen på den skrå side kan ikke ændres (ret meet), da kompressoren er den samme, og kun ændrer virkningsgrad afhængig af hvor stor trykforskel den skal opbygge. (Lille trykforskel=lav temp. forskel, stor trykforskel=stor temp. forskel)

Siger vi du vil have nogenlunde samme energimængde ind i hytten=overlæggeren er samme længde.
Jo koldere der bliver udendørs, jo kortere bliver længden af bunden, og dermed energimængden der optages fra luften udenfor, men energien kompressoren skal bruge/tilfører bliver større, og dermed bliver forholden mellem bundens længde og toppens længde ændret gevaldigt, og andelen af toppens længde der kommer fra kompressoren forøges kraftigt.

Dette er årsagen til at CP værdien (mener jeg det hedder, det er forholdet mellem tilført el-energi og resluterende varme-energi) falder på varmepumper, jo koldere det er udenfor, og/eller jo varmere man ønsker der skal være indenfor.
Yder mere afhænger denne faktor også af hvilket medie (hvilken gas) der er i varmepumpen, da forskellige kølegasser har forskellige "optimale" arbejdsområder.

 

steensen> jeg er helt enig med dig i at mange varmepumper er ligegyldige når det er rigtig koldt udenfor, men køber man varmepumpe i jem og fix eller haraldnyborg så beder man også selv om at få kastet noget lort i nakken, nej man skal gå efter de nyere topmodellerne fra panasonic, toshiba, bosch osv, de koster jo så 3-4 gange så meget som de billige fra harald nyborg, men så virker de også når det er koldt.

Når det er rigtig rigtig koldt udenfor, er COP værdien på varmepumpen ikke særlig god, men selv hvis den skulle komme ned på 1:1 så er det jo kun ganske få timer set over en hel vinter, og derfor vil den stadig være bedre end elradiatore som jo levere 1:1 hele vinteren..

Der findes som du også skrev mange andre opvarmningsformer, som bla. pillefyr, og de virker helt sikkert også fint, og billigt hvis man selv gider lave lidt og har plads til pillerne..
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis