Montering af varmepumpe

Hej,

Er der nogen som ved hvad det egentlig er som de gør i sådan en montering af varmepumpe? Eller standard montering som de kaldet det... 

Er det noget man kan lave selv? Det lyder jo farlig fint når man læser om hvad de gør... Men hvis det i virkeligheden bare er at skrue 2 rør sammen, kan det vel ikke være så svært at fixe selv? Eller hvad?

 

/Mikkel

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Velkommen til LDS.
Det er ikke noget man selv kan lave. Du kan naturligvis hænge den op, og bore diverse huller igennem væggen, Men resten er ikke for LDS folk. Rørene skal suges tom for luft og vanddampe. Der kaldes evakuering, og kræver et specielt apparat. Dernæst skal der sikkert fyldes freon eller lign. på.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hej.

Jeg er én af dem, der monterer varmepumper.
Og det LYDER ikke bare farligt fint. det ER skam fint....
Jf. lovgivningen, er det ikke tilladt for uautoriserede folk, at gøre indgreb i kølemiddelkredsen. (Selvom de siger der ikke er Lobbyister i DK, finder jeg det yderst påfaldende, at denne lov kom, efter den såkaldte "Knudsen-kobling")
Men, nå! Så er paragrafferne på plads...

Det der sker, når et anlæg skal monteres er, at det skal trykprøves, tæthedsprøves og evakueres, inden der må påfyldes kølemiddel.
Trykprøves og tæthedsprøven er i princippet det samme. Bare med forskellige tryk.
De varmepumper der sælges i dag, er typisk påfyldt et kølemiddel der hedder R410a. Det arbejder med tryk på et sted mellem 6 og 35 bar i et alm. system.
Når der skal trykprøves, bruger vi nitrogen og et tryk på 42 bar på højtrykssiden og 21 på lavtrykssiden. (I splitanlæg som en VP kan man ikke adskille høj- og lavtrykssiden, så der bruger man laveste værdi.)
Når dette tryk er holdt i mindst 30 minutter, kan der suges vacuum i anlægget. Dette gøres for at fjerne atmosfærisk luft, så det ikke forurener kølemidlet, samt, at fjerne det fugt, der måtte være i rør og anlæg.

Herefter kan der åbnes for kølemidlet, som er i yderdelen på splitanlæg.

Alle procedurer er fint beskrevet i firmaets ISO-mappe, som er en del af certificeringen der gør, at vi må arbejde med disse anlæg.
Og til hver montering, opstart og reparation, skal der udfyldes og gemmes en rapport, der dokumenterer forløbet.
Alle værktøjer skal være kalibrerede og kontrolleret indenfor et år.

Hilsen Næstformanden

Er ikke så aktiv i forummet for tiden...
Min sparsomme fritid går med ungerne, hunden og konen. I nævnte rækkefølge....
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis