Valg af puds til fugtige kælder vægge ?

Huset er fra 1906 og min oprindelige plan var at udgrave og efterisolere gulv m.m. Men da vores hus bare står på jorden og fundament stopper i samme højde som det tynde klaplag beton er planen droppet.. Vi har heller ikke mulighed for at etablere omfangs dræn da huset ligger 50 fra vejen og det ligger fibernet m.m. Derfor er vi nu indstillede på at kælderen forbliver kold og ventileret ..

Vi vil dog gerne friske den lidt op så værksted og vaske rum er lysere og kønnere .Som det ses er der kraftig afskalning af puds tror de tidligere har forsøgt at behandle den ene væg med vandex.. Selve kælder væggen er lavet af sand og sten.. Virker næsten som om der ikke er noget cement i utroligt porøst.. Væggene er tidligere kalkede..

Der er også en del salt krystaller visse steder.

Kan jeg afrense væggen og få noget puds til at binde på det porøse materiale..

Der findes dyre renoverings puds systemer.. Men håber lidt på man kan benytte hydraulisk kalk mørtel ? Hvis Det er en mulighed hvordan sikres best mulig vedhæftning..

Og efterfølgende kalke væggene igen.

Væggen skal være så difffusion åben som muligt så indtrængende fugt kan ventileres væk

Det ene Billede kan man se jeg har svummet med lip multi fliseklæb hvor en stump ikke bærende væg er fjernet.. Tør ikke gøre mere før jeg ved mere .

Om sommeren er der problemer med kondens.. Har overvejet at bygge en hjemmelavet solfanger for opvarme kælderen om sommeren..

Der er efterisoleret under gulv til førstesalen og der er gips som loft i kælderen.. Jeg risikere der går skimmel i det hvis ikke konstant lufter ud..

Alle gode råd er velkomne





<img src='http://www.lav-det-selv.dk/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2015/emoticons/cry.gif' align="absmiddle" border="0" class="afEmoticon" /><img src='http://www.lav-det-selv.dk/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2015/emoticons/crazy.gif' align="absmiddle" border="0" class="afEmoticon" /><img src='http://www.lav-det-selv.dk/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2015/emoticons/cry.gif' align="absmiddle" border="0" class="afEmoticon" />
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det lyder præcis som min kælder, og jeg byggede også en hjemmelavet solfanger. Ca 1,5 gange 1 meter. Den sendte 50-60 grader varm luft ind når solen stod bedst. Det lyder godt, men jeg kunne slet ikke måle nogle forskel i luftfugtigheden så den er nu nedlagt igen. Måske nogle har andre erfaringer? I dag udlufter jeg om sommeren (jeg åbne vinduer og døre) når jeg kan se luftfugtigheden udenfor er lav og jeg alligevel er i haven, ellers kører jeg affugter.
Hej.
Du har helt ret i at du skal bruge et diffusions åbent materiale som muligt. så det er store kornstørrelser der skal bruges
Og lige til denne type er det en god ide at bruge en KKh-mørtel.
Vil du selv blande eller vil du købe det som et færdig produkt hvor du kun tilsætter vand?
Og i stedet for fliselim skal du lave udkast, ellers kan du lige så godt bruge en KC-mørtel.
Krystallerne kommer fordi Kældervæggen er meget saltet og fugtigt, Så når den møder en kalkmørtel/kalk som er base. opstår krystallerne, så det er udluftning der skal til
Hilsen Martin.

Hvis du engang skal have nye vinduer, så kan du købe ventileret vinduer som udlufter imellem glas lagene.

Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
Jeg tror gerne jeg selv vil blande mørtel op.. Kan jeg lave kkh mørtel af bakke mørtel 6,6 procent.. Ved at tilsætte den rigtige type kalk ?

Kan udkast godt binde på så porøs en overflade skal der ikke bruges nogen form for Micro dispenser ?

Iforhold til solfanger.. Kan jeg godt forestille mig at der skal meget til for at opvarme til over dugpunktet selv om sommeren..

Må ens gas fyr modificeres så det bruger luft fra kælderen.. Istedet for at tage luft ind udefra ? Syntes at have læst at da folk det tidligere havde oliefyr i kældrene trak det utroligt meget fugtig luft med ud... Og de først fik fugt problemer da de skiftede til central varme.
Det er sikkert en dårlig ide :-)
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis