Lægge fliser

Vi skal have lagt nye fliser på et større areal, hvor vi midt på har gravet en rist ned, så vi kan komme af med regnvandet. Hvordan retter man af, så der kommer fald fra alle fire sider ned til risten.

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

I skal nok have 1% fald men det kommer lidt an på hvilke fliser der vælges. Jeg går ud fra at der er nogle faste punkter som fliser skal ramme, f.eks. fortov. 1% fald vil sige 1 cm for hver meter.

Hvis stykket er meget stort må man nivelere på nogle pinde f.eks. stykker jern man har banket ned. Det gøres fra sider og ned imod afløb. Har man f.eks en 2 m waterpas, kunne afstand imellem pinde jo være knap 2 m

Der startes ved de faste punkter. Waterpas holdes vandret til næste punkt, og der laves en streg 2 cm under på næste pind. Waterpas igen fra streg og ny streg 2 cm under på 3. pind. De pinde/punkter kalder du færdig højde, og beholder  også når man vibrerer. Der kan trækkes stramme snore imellem de opmærkede punkter. Sandet skal så være være ca. 5 - 6 cm under snore når der er vibreret. Så har man en grov udlægning af sand og fald. Pinde tages væk og der vibreres igen så man er sikker på at det er ok.

Nu kan man nivelere igen ved at lægge en flise / skubbe den lidt frem og tilbage til den har korrekt højde (fald 1 cm pr m. ) Fliser tages til side og du har nu en tydelig markering af hvor din sandoverflade skal være. Med et lige bræt/water pas skrabes nogle ledere imellem disse punkter. Det bliver så udgangpunkt for de skinner du skal rette af efter. Jeg hjalp fornylig en brolægger der brugte 5 mm fladjern som afretteskinner. Dem lagde han simpelthen ned i de ledere. Det virkede godt.

Har du kun 3-4 meter ind til afløb fra alle sider, kan du nok springe over den med snorene, Den grove udlægning af sand kan så godt være øjemål.

Afløbet kan nu justeres i højde. Hvis det er afløbet der er det faste punkt, skal man bare begynde derfra og så gå 2 cm op for hver 2 meter. Det er nemmere at udføre som det er at forklare.

 

 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis