Kan jeg genanvende gammel cementsokkel til hegn?

Hej Forum.

Jeg er flyttet i hus. Vores grund grænser op til en sti, hvorfra vi er afskærmet med et gammelt, totalt rådnet hegn. Hegnet står på en cementsokkel, med istøbte jernstolper (T-formede) som er rustede næsten fuldstændigt væk. Disse kan IKKE anvendes. Jeg har bestemt ikke mod på at fjerne hele cementsoklen (ikke mindst fordi den fortsætter sammenhængende ved en anden grund - så den ville skulle genskabes). 2 spørgsmål:

1) Kan jeg genanvende cementsoklen? Min umiddelbare plan er at vælte det gamle stakit, save jernstolperne af ved soklen og bore nye huller i soklen, hvori jeg ville fæstne nogle stolpefødder. Er det en brugbar løsning? Er der nogle stolpefødder der er egnet til dette? Hvad skal man fæstne dem med? Ny cementblanding? Findes der stolpefødder (har ikke kunne finde dem) som er selvforankrende i en allerede støbt cementsokkel? Altså som man kan "slå ned i" soklen? Tænker at de i så fald må være svære at få til at sidde præcist?

 

2) Hvad er fremgangsmåden, hvis man vil lave læidt kosmetiske reparationer på en sådan sokkel? Tror den er 70-80 år gammel, og den har skader visse steder.

 

Håber ovenstående er til at forstå. Ellers går jeg gerne ud og tager et par billeder)

Venlist.

Thomas.

21 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg tror ikke at beslag er løsningen. Hegnet skal være 180 cm højt - jeg tænkte nærmere om man kunne udbore og indstøbe en stolpebærer ala den her:

http://k2komposit.dk/k2-beslag-og-skruer-24/k2-stolpefod-type-l-70x60x95-16x250-mm-p5467
Du kan sætte dem fast med injektionsmasse:
http://www.jemogfix.dk/butik/byggematerialer/murervarer/moertel.aspx?pid=9041170&view=1

Ved dog ikke om stolpefoden kan holde. Jeg ville som minimum bruge en, som kan skrues på begge sider:
http://www.jemogfix.dk/butik/haven/hegn__stolper/paele__stolper.aspx?pid=9030119&view=1

Injektioms masse er rigtig god til at lime beslag med. Du skal huske at alt skal være klar inden du begynder at lime. Det vil sige, alle huller skal være boret, støv skal suges op/ blæses op, så huller er rene. Alle huller skal være kontrolleret for dybde o.s.v.

Når du går i gang med injektionsmasse, skal du fortsætte kontinuerligt indtil hele beholderen er brugt. Ellers størkner den blandede masse i blandetuden.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
OK. Tak for svar.

I virker lidt usikre på stolpefødder?? troede det var en god løsning til stakit? Stolperne kommer nok til at stå med ca 2 meters mellemrum til et stakit på 25 m... troede det var en smart løsning...

Injektionsmassen virker som en god løsning? Nogle der har en ide om hvor bredere hullet jeg borer, skal være ifht. diameteren på forankringselementet af stolpefoden? Tænker at der skal være plads til en del masse, så det kan arbejde? Altså ikke blot et par mm omkring foden...
Annonce

Massen er meget hård når den størkner, og kan ikke arbejde. Du skal netop bore huller, så stolpe fødder kan gå ned. Hvis du bore meget større skal du bruge uforholdsmæssig meget masse.
Hullet fyldes 1/4 - 1/3 fuld og stolpe fod presses/hamres ned. Hvis der kommer meget masse op ved toppen af hullet, kan du fylde lidt mindre i den næste. kommer der ikke noget op lidt mere.
Jeg "køber dem" hos min nabo http://polyflex.dk/produkter/afloeb...ustri.aspx

Du kan ikke se dem på hjemmesiden, ej heller priser.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Stakittet vælter første gang det blæser med de omtalte løsninger, da stolperne skal afstives meget længere op ad siden end stolpesko kan gøre.
Jeg kan ikke se en løsning for mig uden at soklen fjernes.
De almindelige stolpesko er jo ikke beregnet til at belastning sidevejs fra.som et hegn netop får, det er beregnet til at bære carport, overdækket teresse osv hvor der er mange punkter..

jeg er enig med orla, den første ordenlige blæse på siden af stakittet vælter eller bukker de stolpesko.
en væsentlig mere besværlig løsning, kunne være nogen h stolpebære ala det her https://eshop.silvan.dk/vare/plus-bjaelkesko-h-formet-2

enten nedstøbt i den nuværende sokkel, eller skruet inde ind omkring soklen, (hvis den ikke er så tyk)

Til et 2 meter højt hegn, vil jeg tro stolpen skal understøttes på begge sider(de tværgående sider af hegnet) mindst 30 cm op, måske mere.. Men det er bare mit gæt
http://pchegn.dk/?page_id=82 der ligger et billede lidt nede af siden med et sort hegn monteret på en sokkel, kunne være den løsning kunne bruges :-)

Mvh
Martin

Cand alt. med speciale i det jeg finder spændende.
Der er yderligere 11 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis