Mulig asbest?

Hej alle <img src='http://www.lav-det-selv.dk/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013/emoticons/smile.gif' align="absmiddle" border="0" class="afEmoticon" />

Jeg ved ikke helt om det er her jeg skal lægge alt op om asbest men jeg prøver

Vi er i mit firma begyndt på at ombygge en gammel kontor bygning til lejligheder, så der er meget nedrivningsarbejde. Da vi har rivet lofter og vægge ned kunne vi se sådan en isolering på alle rør som vi ikke er sikre på om det er asbestholdig matrialer. Der er ikke nogle ordenlige svar at hente fra vores formand. Han siger bara at det er det sikkert nok ikke og beder os om at fortsætte arbejdet.

Vi har fundet gamle aviser fra 1937 frem til 1975 så det passer meget godt ind til tidspunktet hvor det blev brugt
De aviser er blevet fundet ovenpå det gamle loft og inde i væggene

Så har jeg også læst at puds fra 70' erne kan indeholde 10% asbest i ?

Kan i kigge på disse billeder og komme med jeres meninger om hvad det kunne være?
Tak på forhånd

Tømrerlærlingen
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg har selv et hus fra omkring 1960,- hvor nogle af vandrørerne har noget isolering omkring, der ligner dem på billedet. Vi havde en VVS'er ude, og han sagde at det ikke var asbest. Asbest er typisk i hårde materialer og koste tråde, ikke lange. Men jeg er langt fra ekspert på det område. Jeg ved blot at det isolering der er brugt i mit hus klør og stikker helt sindsygt! VVS'erne havde heller aldrig oplevet noget ligende i alle hans år..
Crazy, det er jo bare brugt over alt! http://arbejdstilsynet.dk/da/temaer/tema-kemi/asbest/asbestguide/sbi-229.aspx

"9.3 Teknisk isolering

Forveksling:
Andre isoleringer uden asbest - Isolering med asbestholdige blandinger er normalt ret hård i modsætning til mineraluldsisolering, der som regel giver efter for tryk"

Ring til arbejdstilsynet og de kommer og vurdere hvad det er , det gjorde jeg tilbage i firserne  ,da min formand ikke ville gøre noget , det var asbest , vi fik 15 minuter til at pakke og komme ud , så der kunne blive renset for asbest ........?. 


   elektriker fra jævnstrømmens tid
Jeg er normalt ikke hysterisk omkring arbejdsmiljø - men... her ville jeg også ringe til arbejdstilsynet - det er dit og kollegernes liv, der er på spil her.. (desværre er der stadig nogle "tummelhoveder" som "Formænd") - de gør og siger blot "det man altid har gjort" - og nogle mestre (heldigvis færre efterhånden) har dem blot af denne grund (det er gældende både i bygning/træ - og Metal-branchen)
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis