Elektronisk temp. styret vandvarmer via nettet?

Hej

Vi skal til at bygge sommerhus.

Jeg vil gerne have installeret en vandvarmer som kan styres via nettet på samme måde som en varmepumpe.

OBS Det er ikke nok kun, at kunne tænde og slukke vandvarmeren dvs, at det skal være muligt at styre temperaturen op og ned?

Findes der en vandvarmer som er forberedt til dette ved feks blot at sætte et netværkskabel i vandvarmeren?
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det tror jeg næppe, der umiddelbart findes som standard. Jeg har aldrig hørt om det, men hvem ved måske i det store udland. Men du kan købe forholdsvis små programerbare styringer, som kan opkobles på nettet. Der skal så monteres en analog føler i vandvarmer, noget programering, samt et relæ. Så kan du nok få det til at køre.

Og hvorfor vil du styre temperatur? Lejer du den ud så f.eks. Tyskere skal have 55 grader medens Nordmænd kan nøjes med 48 gr


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Ja huset skal lejes ud.
Det var mest i forhold til at være på forkant med det nu hvor der er tale om nybyg kontra indkøb samt installation.

Ligeledes er det jo lidt træks hvis man feks har slukket via feks SMS styring, og at man efter et stykke tid vælger at selv at benytte huset, og dermed tænder via SMS, og når man så ankommer viser det sig, at den sidste lejer har skruet ned for temperaturen eller evt. slukket helt for vandvarmeren😟

Det kan sørme ikke betale sig , varmetabet er meget lavt , og er med til at varme huset op .normalt holder man en temperatur på 55 gr. C eller derunder så kalker den ikke til.


   elektriker fra jævnstrømmens tid
Der kan feks være perioder om vinteren at huset ikke er udlejet, og i disse perioder er planen at sætte varmepumpen på omkring 10 grader vil det i sådan et tilfælde være bedst / normalt at vandvarmeren fortsat står på 55 grader?

Kan det slet kke betale sig, at skrue ned på 5 grader når der er tale om en tom udlejningsperiode på feks 1 mdr?
Det synes jeg da det kan. Men det kommer jo an på om vandvarmer er anbragt i et udhus eller inde hvor du ønsker 10 grader.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce
Den er indenfor hvirvlet feks er 10 grader?
Så behøver du jo ikke at frostsikre den med 5 gr.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det er det økonomiske aspekt der er tale om med hensyn til om det er unødvendigt / en dum ide at skrue ned eller slukke for vandvarmeren?

Hvis et sommerhus udelukkende opvarmes med elradiatorer, og man ønsker at de skal stå på f.eks 10 grader. Så kan det sikkert ikke betale sig at skrue ned for/slukke for vandvarmer, hvis den er placeret godt i forhold til opvarmning af rummet. Det tomgangstab der er, bidrager til at holde de 10 grader. Og i dette tilfælde koster energien lige meget om det er vandvarmer der bruger strøm eller elradiatorer.

Men kommer din grundopvarmning fra en billigere varmekilde, (varmepumpe) er det noget andet. Så vil det altid kunne betale sig at slukke for den dyreste del af varmesystemet.

"Ja men vandet skal varmes op igen" 

 Ja naturligvis, men varmeafgivelsen igennem kappen på vandvarmer er størst ved høj temperatur. Skal vi sige at den har tabt alt sin varme på 4 dage efter den er slukket. Så ville den skulle bruge lige så meget strøm til tomgang i 2 dage som det koster at varme hele beholderen op efterfølgende. Så er der kun den hage at du ikke kan komme i bad, lige når du kommer, hvis ikke du kan slukke og tænde pr. SMS f.eks.

 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Huset bliver udrustet med varmepumpe med en eller anden form for styring.

I forhold til indkøb af styring vil i så ikke mene, at jeg bør vælge en styring der også kan tænde og slukke for vandvarmeren?
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis