Anlæg - Lavet af bilbatteri, bilradio og stuehøjtalere

Hej allesammen.

På forhånd vil jeg sige undskyld for at lave endnu en "byg-dit-eget-anlæg-tråd". Men jeg har læst og læst, og forsøgt at forstå, men uden held i forhold til mit formål! Derfor kommer min konkrete case her:

Jeg skal have lavet et musikanlæg til karneval i Aalborg, som skal trille med os i vores vogn. Jeg har 1-2 bilbatterier på 60 aH, en bilradio med USB og Aux indlæg, og jeg skal ud og erhverve mig nogle højtalere. Mine krav til højtalerne er at de skal kunne følgende:
- Holde os kørende med musik på næsten fuld skrue i cirka 6 timer
- Spille højt nok til at "overdøve" de nærmeste 5-10 kvm uden omkring vognen
- Undgå at brænde sammen i løbet af paraden!

Jeg havde forstillet mig at købe et par ældre stuehøjtalere, f.eks: et af disse:

2 stk. Eltax Millenium 200
Music Power: 200 W
Sinus Power: 100 W
45 - 20.000 Hz
4-8 Ohm

Eller:

2 stk LUX TIME LT 150
Power handling: 100 W
Music power :150 watt
4-8 Ohm
DB 3 W

Jeg må ærligt indrømme at jeg er totalt blank efter hvad jeg skal kigge efter i en højtaler, når den skal bruges til mit formål. Er der nogle der kan hjælpe mig på rette vej, eller give mig et forslag til hvilke højtalere jeg skal kigge efter?

Mvh en teknisknørd, uden musik-teknik-forstand!

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hej.

Jeg har før foreslået det uden at blive forstået. Byg dig et par foldede exponentialhorn.

Det giver langt den største effektivitet. Så kan du blæse de nærmeststående omkuld med 5 Watt udgangseffekt.

mvh


 varmetossen

Hej.

Mener på ingen måder du med et par stuehøjtalere kan have strøm særlig længe, og da nok tættere på 6 min, max 60 min end de 6 timer.

En anden ting er så hvis du har læst så meget rundt på nettet som du siger så forstår jeg ikke du vælger og bruge dette forum til og hente den nødvendige viden siden al din søgen ikke har fået dig til istedet og støde ind i dette forum http://www.festivalanlaeg.dk

Ville ihvertfald være det bedste sted og søge sin viden på dette område. Men hvis du regner med og kunne bygge et super festivalsanlæg for nogle få hundrede kr, ud af nogle gamle højtalere du lige har fundet i garagen så glem det, her er dit største problem nemlig mangel på strøm.
I Paraguaya i Sydamerika har jeg set noget lignende. Bilbatterier og så musik i lange baner fra en æseltrukket kærre. Det var højtalere a.la. kæmpe megafoner.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Hej.

Ja, hornhøjttalere. De er i brug i Schweitz og Australien som mundblæste instrumenter. Hvis man er nørd nok og vil spille musik længe må der tænkes virkningsgrad.

mvh


 varmetossen

Okay, men nu har jeg så lidt fået nogle af de svar jeg har læst mig til hele dagen.. Nemlig at det ikke kan lade sig gøre mht. strømkapacitet osv.. Så kunne jeg godt tænke mig at få at vide, hvad jeg skal købe af højtalere, for at få den ønskede effekt?
Annonce

Hej.

Jo, men hvis du nu bruger svarene til noget fornuftigt og ikke skal ledes hele vejen igennem med beskrivelser men selv søger rundt, kan det være du finder noget brugbart.

mvh


 varmetossen

Uden og lyde alt for negativ så har du allerede fået svaret 2 gange men har ikke gidet læse det.

Så er det man føler en hjælp kan være virkelig svær.

Klaus kom med udmærket eksempel på hvad du kunne bruge. Hvis du går ind på det link jeg har skrevet står der komplette opskrifter på præcis det du er ude efter og ved der er nogle der er langt bedre til og forklare dig præcis hvad du skal bruge hvis du nægter og benytte de allerede færdige eksempler der er derinde.

Men sidste løsning kan du også købe mobil højtaler med indbygget batteri. Disko branchen bruger dem blandt andet om bord på mindre både hvor strøm måske ikke er så nemt og få fat i...

Men de koster fra 5000 og opefter og holder med garanti ikke strøm i 6 timer på fuld knald. Men prøv nu og læs det link jeg har sendt dig, der ligger alle svar på dine spørgsmål. Desværre har jeg ikke pap nok til jeg også kan skærer det ud hvis det er helt derud vi skal.

Jeg hører hvad i siger, helt bestemt.. Men ærligt, så behøver det ikke være topklasse skarp lyd.. Anlægget skal "blot" kunne spille højt nok, uden at runge og skratte som en sindssyg. Jeg har efterhånden læst rigtig mange steder at en bilradio er en stor energisluger, men alligevel er jeg temmelig hooked på at bruge den, da vi både har USB og Aux i den..
Så hvis i nu skal "glemme" den mest optimale løsning i forhold til lyd og energibesparrelse, og blot have i mente at anlægget skal kunne spille ret højt og nogenlunde rent, samt kunne holde i omkring 6 timer.. Hvad vil så være de mest optimale ting at købe, når jeg i forvejen har bilradioen og 2 bilbatterier (á 60 aH)?

I de vedhæftede billeder kan man se nogle hjemmebyggede højtalere, som jeg faldt over i en genbrugsbutik (dog uden specifikationer). Jeg har også lagt et par billeder af radioen jeg i forvejen besidder op..

Jeg håber i vil bære over med min løsning ikke er optimal iforhold til jeres standarder, men jeg tror det er okay til mit formål..

 

Ellers har jeg kigget på et par højtalere med disse speakere. Er der noget ved dem?
 

 

Først skal vi lige have en ting på det rene. Hvad er ordentlig lyd?
Ordentlig lyd er når samtlige frekvenser kan høres klar. Ved ikke ordentlig lyd skal hjernen selv danne sig det lydbillede som højtalerne ikke formår og komme med. Altså de manglende frekvenser vil hjernen selv forsøge og skabe så musikken giver mening ift vores rytmiske sans. Dette sker vel og mærke helt uden du ligger mærke til det. Men skal hjernen gøre denne proces over flere timer vil det resultere i hovedpine.

Når det er sagt så er det ikke vores standarter vi følger men dine. Du forventer lyd i op til 6 timer på fuld skrald hvilket ikke er muligt med dette setup. Færdig slut.
Jeg har helt fra starten forstået at dette ikke må koste noget særligt hvilket også er fint men så skal du ændre dit mål om 6 timer til 6 min.

Hej.

Nu har du jo spurgt om råd og fået dem, så hvorfor bliver du ved med at køre i den samme skure. Der er ikke strøm nok til din løsning, og det er det.

God fest.

mvh


 varmetossen

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis