Samle spots i forureningsdåse fremfor pl dåse

Hej lds,

Hvordan er reglerne ang samling af spots, er det muligt og trække Flexrør op på loftrummet, montere en forgreningsdåse (vakumdåse) på siden af spæret til samling af el så man undgår en synlig PL dåse i gipsloftet?

Eller skal det trækkes i En PL dåse og samles?

Mvh
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
du behøver ikke et lampeudtag, du kan normalt sløjfe videre mellem hver spot. Så kører du bare forsyningen op til første spot.
pkt. 1 hvad er en forureningsdåse ??? tihi
pkt. 2 (ved for øvrigt helle rikke hvad en vakumdåse er hvis en sådan er godkendt til el, nå men pyt det er nok bare min uvidenhed :-) )
pkt.3 jeg vil da anbefale at du bruger en membran dåse som den her https://www.greenline.dk/k/elartikler/samledaser/udendors-samledaser/p/lk-membrandase-ip55 , det er det mest alm. og den er godkendt til formålet.

og til sidst jo du kan godt sætte en dåse op på dine spær der skal blot være fri adgang til dåsen, samt at denne skal være godkendt til formålet.......
Hov gik lidt stærkt, det selvfølgelig forgrening dåse og membran dåse der skulle stå der bliver videre sløjfet mellem spots

hvis installationen er meget simpel, altså der bare kommer et kabel fra afbryder, så kan man sløjfe videre. Er det eksisterende installation kommer der ofte fase nul m.v. fra anden side og skal også gå videre, og der skal kabel hen til udsugning. Så er det noget rod for senere fejlfinding, at have installationen oppe på loftet. Altså i et andet rum.

Jeg skulle hjælpe en polsk familie med at lave ny badevær. Det skulle være helt "straigt" med kæmpe store hvide fliser og hvidt loft. kun med spot og suger. De ville heller ikke have lampeudtag siddende. Efter flere argumenter frem og tilbage sagde jeg at det ikke kunne være anderledes hvis det var mig der skulle lave det. Bagefter da han så hvor lidt det kan ses, var han meget tilfreds.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Er til daglig tømrer, og det er desværre sådanne ting der falder i øjnene på mig med synlige ikke brugte dåser, der af jeg gerne vil ha det på loftet, med hensyn til senere fejlfinding kommer der 6lysgrupper i huset hvilket resultere i at el strengene ikke er så komplekse i forbindelse med senere fejlsøgning

Men er det lovligt efter regulativerne?

Mvh
Annonce

Har du ikke et lampeudtag i loftet i forvejen ? - som du kan stikke et ekstra kabel i.


Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Det i forbindelse med nyt el i et eksisterende hus hvor jeg vil ungå for mange "tomme" lampesteder, havde det været med lampesteder havde der ingen problemer været i at trække ud fra dem <img src='https://www.lav-det-selv.dk/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013//emoticons/smile.gif' align="absmiddle" border="0" class="afEmoticon" />
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis