Rense fliser med højtryk (TAGER de skade?)

 Følg tråden
Morten2k
Morten2k
Indlæg: 352
Postnr: 2610
Morten2k Morten2k

Hej med jer

Jeg har ofte hørt at man ikke bør rense sine fliser direkte med højtryksrenser, da det ødelægger overfladen så de meget hurtigt bliver grimme igen. Derfor købte jeg en Nilfisk Patio Plus, da man på den kan justere trykket.

Nu har jeg så prøvet den, og billedet her viser hvordan de så ud før - hvordan de så ud efter Patio Plus - og den lille halve fliser er en jeg har spulet med alm. højtryk på få cm afstand.

Mit spørgsmål går nu på, hvor vidt jeg kan se eller mærke på fliserne, om de tager skade af behandlingen? For umiddelbart kan jeg ikke se på den lille flise at den skulle være skadet, selvom jeg rensede den direkte med højtryksrens, og den er jo den mest rene, så hvis de rent faktisk ikke tager skade, så vil jeg da droppe Patio Plus igen og bare rense dem direkte.

Klaus Lundstedt
Klaus Lundstedt
Indlæg: 2622
Postnr: 4780
Klaus Lundstedt Klaus Lundstedt

Hej.

Vi har en gårdsplads med store fliser, støbt 'in situ' som jeg har renset af et par gange med højtryksrenser og jeg synes ikke der er forskel på hvor hurtigt de bliver lidt grimme igen, og da det er langt den nemmeste metode at rense dem med, så er det det vi gør

mvh

 varmetossen

je__ns
je__ns
Indlæg: 8514
je__ns je__ns
Ja risikere at fjerner lidt af flisernes overflade, så de nemmere bliver grimme igen.
Men nu er der jo forskel på hvordan man bruger en højtryksrenser, holder du dysen ca ½ meter over fliserne, sker der ikke noget, med en alm. hobby renser.

Men giv den en gang alger fjerner først, og lad det virke nogle dage, så går det hele meget nemmere, óg det vare længere inden de bliver grønne igen.
PinkHenrik
PinkHenrik
Indlæg: 4326
Postnr: 6300
PinkHenrik PinkHenrik

Jeg har brugt højtryksrenser direkte på 50x50 fliser, og fået dem ødelagt 

Med det blotte øje ser det fint ud, og de bliver dejligt rene, men, men, men, så kom vinteren og jeg brugte salt i et par måneder... så blev det godt vejr igen og mine fliser havde nu synlige skader.

En masse små huller, som sikkert var startet af højtrykken, så udviddet af salten, som så har lavet små frostsprængninger i overfladen.

Ihvertfald er jeg blevet meget mere forsigtig med højtrykkeren  

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Højtryksrense havefliser - tager de skade?
  Belægning, udsmykning og blomster
 2. Rense fliser
  Lav-Hus
 3. Rense slibesten
  Værktøj og maskiner
 4. De yderste fliser synker
  Belægning, udsmykning og blomster
 5. Rense ur
  Lav-Hobby