Nyt stik på gammeldags telefon

Har købt en gammeldags telefon i ved med drejeskive, problemet er bare at stikket der skal ind i kontakten er outdatet.

Så jeg vil høre om i ved, om man selv kan skifte ledningen i telefonen ud med en ny der passer i stikket i væggen????

Har købt en gammeldags telefon i ved med... Vis hele indlægget
18 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Okay, mange tak for svar og jeres tid

Skrevet af henrikh29 på 29-03-2015 20:53

Telefonnettet er da ikke digitaliseret. Så med mindre det er noget kabeltnet eller lignende der er "bærer" af signalet, så burde det kunne lade sig gøre. 

 

 

Centralen er måske digitaliseret. Men prøv da om da om det virker.

 

 


fase

Ved nuværende fastnet telefoner er der forskellig tone på hver tast, når man vælger nummer. Det kan centralen håndtere.
Ved den gamle drejeskive kom der et antal klik / dut på tilbagevejen, alt efter hvor langt man drejede skiven rundt. Jeg har engang forsøgt at løfte røret og dunke med en negl på mikrofon et antal gange med pause og det hele. Det lykkedes faktisk at ringe et nummer op, men med stor usikkerhed (lidt ligesom blind date )
Det er denne opkaldsmetode jeg kan have mine tvivl om centralerne kan håndtere i dagens DK.
Det kunne være sjovt med tilbagemelding om det virker.

Den helt gamle med håndsving til at vække centraldamerne, og så bare sige "a ska ha æ dowter" den virker i hvertfald ikke mere.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Jeg ved at på stofas fibernet, der fungerer de gammeldags telefoner, så jeg tror også de gør på alm telefon net.

Jeg har i hvert fald sat en telefon med drejeskive til hos en kunde og den virkede. Jeg tør så ikke sige om der kunne være forskel på drejeskive telefoner, da de er fra lidt før min tid

Hvis det var mig ville jeg nok enten skifte stikket i væggen, eller blot sætte en adapterledning imellem. Hvis du giver dig i kast med at skifte stik så er det de to midterste ben i rj11 stikket der er i brug, og farven er lidt forskellig, men det kan du jo bare se ved at måle på benene for gennemgang.


 

Annonce
En lille bonus info:
"Pulserne" fra drejeskiven er faktisk en række hurtige kortslutninger af linien. Når man drejede 1 kom der én kortslutning, 2 gav to kortslutninger osv op til 0 der gav 10 hurtige kortslutninger af de to telefontråde.
Det er så også baggrunden for at alarmkald i gamle dage var 3x0 - man undgik simpelthen fejlalarmer forårsaget af at telefonledningerne i masterne ramte sammen i vinden...

Udvikling af embedded elektronik til industrielle løsninger: www.FAVetronics.dk

Tadaaa jeg står i samme problem 😉.
Jeg har købt mig en retro telefon, med almindeligt gammelt telefonstik.
Jeg har et stik i væggen som passer til MEN det virker ikke sålænge man har bredbåndsforbindelse som er tilsluttet en router. For at få en fastnet telefon til at virke skal denne tilsluttes routeren og det kan det naturligvis ikke med det gamle stik 😉. Jeg vil gerne skifte hele ledningen og stikket ud med et stik der kan komme i routeren (ledningen er absolut ikke køn mere og jo desuden også for tyk til at skifte over til et stik til routeren) .
Men hvordan gør jeg det? Der er en blå og rød ledning i ledningen til routeren (har nogle ekstra liggende) men hvad er der mon i telefonen og kan de overhovedet kombineres?

Mimi
Det kan du lige så godt opgive,tror jeg <img src='https://www.lav-det-selv.dk/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2015/emoticons/smile.gif' align="absmiddle" border="0" class="afEmoticon" /> Den trækker nok for meget strøm når den skal ringe. Jeg arbejder som tekniker for en bredbåndsudbyder, og vi ser af og til at gamle telefoner koblet på ip telefoni lægger den ned. Hvis du vil prøve kan du købe et hermafroditstik og et kabel med RJ11 stik, men jeg tvivler lidt.

Jeg er ikke bekendt med at man kan tilslutte en ekstern strømforsyning, men jeg har heller ikke undersøgt det


 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis