Havelåge

Hejsa

Jeg skal have lavet en lille havelåge ala denne her:
 



Behøves man at indsætte cement ned i jorden, for at holde stolperne i siden? Det skal sådan set bare holde sommeren over.

Mvh Mads

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Nej, det er ikke nødvendigt.

Jeg har lavet flere hegn med låger og har aldrig forstået ideen med at støbe...

Det skulle da lige være fordi man ikke gider at grave et dybt nok hul, og dermed laver en stor klump for enden af stolpen, som modvægt...

1. Hvis man endelig skal støbe, skal støbningen være over jord, da vandet ellers samler sig lige oven på støbningen og giver råd i stolpen på rekord tid.

2. En sikring af en stolpe mod sideværks træk kan nemt klares ved at grave et større hul, og montere brædder/lægter på tværs af stolpen under jord, modsat trækretningen.

3. En låges stolper kan også sikres mod træk ved at montere en skråstiver over jord, sådan som man også gør i et hjørne.  

 


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Ja - det er rigtigt.

Du kan også grave dem ned i 80-90 cm - og så stramper du knytnævestore sten - eller hvad du nu kan få fat i - ned i hullet med lidt sand eller grus imellem - Det skal være helt nede i bunden.

så fylder du op og stamper nogenlunde - og 30 cm under jordov3erfladen og helt op stamper du ligeledes sten fast og tæt.

Vupti - det står fast uden beton, og kan gjernes senere uedn store besværlige klumper.

mvh A


To ulykker kommer sjældent alene.
Skal det kun holde sommeren over - så er der ikke så meget at tænke over.. heller ikke med konstruktionen (men typisk - så er "sommeren over = 3-5 (eller flere) år"! og så er det sgi vigtigt...!
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis