Samling af gamle zinkrender

Kære dygtige LDS`ere

Jeg skal skifte mine gamle plastrender. Jeg har fået et godt bud på en masse zinkrender, der bliver taget ned pga ombygning i nærheden. Antal meter og nedløb passer meget godt. Men selvfølgelig bliver der noget tilpasning, nye ender et par steder og nye samlinger for at det går op.

Renderne er 160 mm bredde, meget flot stand, er taget nænsomt ned og skåret i 4 meters længde, og er fra 1997. Jeg kender ikke til fabrikatet. De er dengang loddet. Kan jeg vælge at lime dem? Eller kan det være en variant fra en tid, der SKAL loddes?

Nogen der ved, om 160 mm bredde er en variant, der stadig eksisterer? ift at jeg skal tilkøbe et par ender eller overgange ved samlinger.

 

Fortsat god dag derude

8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er de loddet i 1 m stykker eller længere stykker? Normalt taler man 10-11 og 12", eller tilskåret 250 mm 280 mm og 333 mm.
De skal loddes, alt andet er noget hø.
Det kan godt være noget en udfordring, at lodde tag render, og det bliver ikke nemmere af de er brugte, men du skal rense loddestedet så det er ren metal.

Det kræver en stor loddekolbe, ellers kan det ikke laves så det dur.

Hej.

Her er udstyret fra det gamle værksted. Kolben skal nok være større. Den største her er 185 gram (kobberhovedet).

Og blæselampen virker. Brugte den i går til noget hærdning

mvh


 varmetossen

Jeg mener selv at jeg kan lave alt ved et hus. Men da jeg skulle have nyt tag på i 2014, valgte jeg alligevel at hyre en blikkenslager. Jeg ville have zink tagrender, og lidt pynt ned ad nedløbsrør (en art drueknæ) Jag manglede simpelthen udstyr til at kunne gøre det. Men det ser legende let ud når kan lodder det sammen. Man kan købe en loddekolbe som er monteret på en lille gasbrænder´, så behøver den ikke at være så stor. Den får tilført varme hele tiden.

Her er så en gammel tråd der forklarer det mere detaljeret.

http://www.lav-det-selv.dk/forum/af...ef=similar


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hm ok. Jeg er møbelsnedker og god til at lime - ikke til at lodde. Derfor håbede jeg på, at det kunne lade sig gøre at lime dem sammen som flere moderne produkter.
Jeg tænker heller ikke selv at lodde det sammen, hvis det er det det ender med. Jeg får ca 60 meter + 10 meter nedløb inkl. tude, brøndkraver, rendejern etc for 2000. Så der er råd til at tilkøbe det sidste der mangler. Jeg er bare nervøs for om jeg kan få dele til det når det nu er 160 mm. Hvad svarer det til i tommer, man bestiller i dag? Og når Plastmo sælger zink der skal limes - kan det så også loddes? Eller hedder det noget specielt?
Annonce

Jeg tror det er nr. 12 du har. Her kan du se målskema og tilbehørsprogram. Og opgiv nu ikke så let, det er godt at lære noget nyt engang imellem.

http://www.billigvvs.dk/Tagrender-o...-halvrund/

 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

hej hvis det er hjemmelavet kan du ikke bare købe noget der passer. nogen laver halv bagvulst andre laver hel bagvulst. nogen laver lille forvulst andre laver stor forvulst. hvordan er de 160mm målt? det nemmeste er at måle på endebunden. 160mm er for stor til en 11" så vil sige det er en 12".
alt zink kan loddes lige meget hvad mærke det er.
hvis du vælger at lodde skal du slibe begge ender og begge sider rent. du kan bruge saltsyre 30% som lodde vand.
https://www.youtube.com/watch?v=otj7dgI33cg du behøver ikke en tagrende tang.

limning http://www.rheinzink.dk/fileadmin/inhalt/bilder/ebooks/650372544503322f153790/index_en.html

Der er stor forskel på køberender, og dem lavet selv... Fx vulststørelse. Hvilket man også skal bruge, når man bestiller rendejern.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis