Glasiber form

 Følg tråden
webinfo
webinfo
Indlæg: 2
Postnr: 6000
webinfo webinfo

Jeg har et spørgsmål angående en glasfiber form, det er ikke båd relateret men vurderede at det er i denne gruppe der er størst mulighed for svar. Hvis man forestiller sig at jeg har en "hun" form af glasfiber og skal lave en "han" modpart som har 2-3 mm luft i forhold til den anden. Jeg tænker om i kender noget materiale som er godt at beklæde den første form med inden den anden bygges op i glasfiber så de giver 2-3 mm luft.

Steensen
Steensen
Indlæg: 1112
Postnr: 8700
Steensen Steensen
Er det en simpel eller kompliceret form?

 

Ellida
Ellida
Indlæg: 1184
Postnr: 5771
Ellida Ellida

Hvorfor skal du have to forme til det samme emne?

Hvad skal du med en "indvendig" + en "udvendig form ? har du en speciel plan?

Det plejer man ikke at bruge til forskellige glasfiber-opgaver (så vidt jeg ved)

---- med mindre man trykstøbe et eller andet - og så er det jo noget med stålforme og lignende - så er vi ovre i en helt anden slags dyre værktøjer.

PS Iøvrigt tror jeg at det bliver svært at finde noget som ligger ordentligt fast i sådan en glat form. man kunne forestille sig en slags tæppe eller tykt skum-væv/materiale, men mon ikke det kommer til at bevæge sig, når man "ruller" på det.

mvh A

To ulykker kommer sjældent alene.
webinfo
webinfo
Indlæg: 2
Postnr: 6000
webinfo webinfo Trådstarter
Det er ikke en simpel form. Og til Ellida så kan jeg ikke fortælle hvad det skal bruges til da jeg er i gang med at udvikle ideen hjemme i garagen. Men det skal ikke bruges til glasfiber, det er blot for at lave formene.'

mvh Karsten
Mads Boll
Mads Boll
Indlæg: 21
Postnr: 1851
Mads Boll Mads Boll

Hej
Der er ikke nogen let måde og gøre dette på. Man bruger normalt voksplader eller andre formbare plader til og agere afstandsmateriale, inden man støber inderformen. På youtube findes der adskillige videoer hvor det vises hvordan en dobbelt form til RTM (resin transfer moulding) laves.
Udfordringen kommer hvis inderformen også skal have en perfekt finish, så skal man spartle og slibe overfladen på afstandsmaterialet på samme måde som hvis det var en almindelig plug, os så støbe inderformen på den.

Du kan se et eksempel på 2mm voks ark her.

MVH Mads

Ekomposit.dk
Vi gør det sjovt og arbejde med glas og kulfiber.
Vi har alt til reparationer og konstruktioner, lige fra epoxy og polyester til AIREX® skum og fyldstoffer til spartelmasse. Har du mod på vakuumstøbning så kik forbi ekomposit.dk

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Glasfiber - form
  Lav-Båd
 2. Form til glasfiber?
  Lav-Båd
 3. Materiale til negativ form?
  Lav-Hobby
 4. Speciel glasfiber form
  Lav-Båd
 5. Glasfiber-form
  Lav-Båd