Ny sandfangsbrønd, til ny faskine

Illisher
Illisher
1741 3600

Jeg skal til at lave ny indkørsel her inden for den nærmeste fremtid, og da min faskine også er tilstoppet, har jeg planer om at ligge en ny ned i samme omgang, når nu maskinerne er der til det.Jeg har tænkt mig at ligge denne faskine ned, da den er nem og hurtig at grave ned, og montere. http://www.10-4.dk/varer/VVS/Kloak-og-aflob/Faskiner/Plastmo-faskine

Jeg ved ikke om jeg skal skifte min sandfangsbrønd ud. Den er fra 1968, og sidst da jeg lige kiggede hurtigt ned i den, så det ud til at der var vokset nogle mindre rødder ind igennem den, fra et taks træ som tidliger har stået lige ved siden af den. jeg håber da den kan genbruges, men hvis ikke så skal der jo en ny en i. Men der er jeg lidt på bar bund. I første omgang tænkte jeg på sådan en her http://www.wattoo.dk/tagnedloebsbroend-200-110mm-korr-wavin-192925196

Men den er vist ikke god nok, da jeg på kommunens hjemmeside kan finde følgende tekst under dimentionering: "Før faskinen placeres en sandfangsbrønd på mindst 70 liter." og det kan jeg ikke lige se at den er?  Jeg har så kunne google lidt rundt og finde flere der i mine øjne virker ens, men som sikkert er lidt forskellige.

http://www.tyskvvs.dk/catalog/product/view/id/135055/s/315x110mm-70l-pvc-brond-m-las/category/98554/

http://www.tyskvvs.dk/va/bronde-og-tilbehor/sandfangsbronde/315-mm/wavin/315x110mm-70l-pp-brond-m-las.html

De 2 ser ens ud, men hedder noget lidt forskelligt. Hvad er forskellen, udover materialet? Og findes der en anden model som er billigere. (lidt nærrig er man vel)  og hvordan laver man tilslutningen til den. Kan i evt linke til de produkter der skal bruges? For med tagnedløbsbrønden i det aller første link, giver det hele jo sig selv, men ikke lige med de 2 andre.   

Og et hurtigt tillægs spørgsmål. Hvor stor tagflade har jeg?   mit grundplan er 100kvm, og har en lille taghældning. Så med lidt hjælp fra google giver det 100*1,3 = 130kvm. Er det det tal, jeg skal bruge til at dimentionere efter, eller er det kun 100Kvm, da det er det grundplan, som skal afvandes?
Håber i kan hjælpe mig.

29 svar
 Følg tråden
ev elmand
ev elmand
14137 7480
Du skal dimensionere efter 100 kvm tag. regnen falder jo kun på 100 kvm.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce
Annonce
Illisher
Illisher Trådstarter
1741 3600
Super, det tænkte jeg nok. Men det godt lige at være sikker når det hele er lidt nyt.
kgkj
kgkj
50 6700

Jeg er kloak arbejder, og er uddannet tv operatør. Hvis der kan komme noget ind i tagbrønden så kan der også komme noget ud af denne det vil sige at den er jo utæt hvis der er rødder i den, hvis din kommune skriver at du skal ha en sandfangsbrønd med 70L slamfang så vil jeg gøre som de skriver, hvis du vælger den brønd med de 70L slamfang så behøver du ikke tag brønd også. Hvis det var mig vil jeg tage den ø315 mm. Brønd med de 70L men ingen tagbrønd og så ville jeg bruge disse faskiner i stedet forhttp://www.billigvvs.dk/Afloeb-kloak-Faskine-Regnvandskassette--Wavin-Aquacell-regnvandskassette-200-liter-182597.html


Mvh
Kim Jensen
Illisher
Illisher Trådstarter
1741 3600

Super, det er noteret.
Så vælger jeg denne Rendestensbrønd http://www.billigvvs.dk/Afloeb-kloak-Broende-og-opfoeringsroer-Rendestens-og-tagnedloebsbroende-varianter--315mm-m-110-mm-Rendestensbroend-vandlaas-70l-sandfang-210981.html
Men hvad med i toppen. kan man få et "låg" til den. Jeg regner nemlig med at der skal en 315mm betonkegle, og dæksel på over, som så kommer til at ligge i niveau med den nye flisebelægning. Men går ud fra man kan få et låg af en art der passer i toppen af brønden, så ikke der kommer grus og lign ned i.

Jeg har lavet en indkøbs kurv med de ting jeg mener at skulle bruge, håber i kan åbne den og se de ting jeg har lagt i. Der skulle gerne være alle tingene til at kunne montere brønden og faskinerne korrekt. Jeg er lidt i tvivl omkring hvilke materialer der skal bruges fra nedløbsrøret, og over til brønden. Under jorden, er det selvfølgelig et 110rør med en 88,5° vinkel på så det peger op af, men hvad skal der ellers bruges?
http://www.billigvvs.dk/kurv/load/?savedbasket=942c5e89731c822fd7f56d1b0f87759e


kan du begrunde hvorfor du hellere vil bruge de faskiner frem for dem fra plastmo? Er det en vane sag, eller mener du de er bedre, eller nemmere at arbejde med?
Tak for hjælpen.
Billed af nuværende nedløbsrør, og utæt brønd, samt de fine vintergækker 

 

Annonce
kgkj
kgkj
50 6700

jeg har lavet lidt om på en kurv, de clips dem kan du godt glemme.
hvad skal du bruge en reduktion ø110-160mm. Til?
du skal bruge en hulbor på 127mm. Til den in-situ kobling jeg har tilføjet din kurv.
du skal bruge en reduktion ø75-110 til nedløbet

Den beton dæksel slutter tæt og der kan ikke komme noget ned i brønden når den ligger på den kegle du har valgt.

http://www.billigvvs.dk/kurv/load/?savedbasket=6451b17377f47d96aa22e5737f83d9db

 
 

Mvh
Kim Jensen
kgkj
kgkj
50 6700
Husk at overholde afstandskravene til hus, skel og hus med kælder

Mvh
Kim Jensen
Illisher
Illisher Trådstarter
1741 3600
Clipsene skal bruges ved samling af flere faskiner, det står der man skal bruge. Reduktionen ø160-110 skal sidde i enden af faskinen, så man kan tilslutte sit ø110 rør.

afstanden til hus, og skel er der styr på, de kommer til at ligge fint i haven, parrallet med indkørslen.

kan se jeg havde glemt in-situ koblingen i min kurv.
Hvorfor er det du synes jeg skal bruge wavins faskine frem for den fra plastmo, som jeg kiggede på først? Er bare nysgerrig, for at høre om det ene produkt er bedre, eller nemmere at arbejde med, eller om det bare er en smags sag.
Annonce

Der skal bruge Clips. Samt skal din 88,5 graders bøgning være med fod. (En fodbøjning)
Hvis din faskine skal ligge parallelt med den sokkel man kan se. Så vær opmærksom på når du kommer 2,5 m ud fra sokkel, at knækket på 90 grader skal som minimum bestå af to 45 graders bøjninger med en ledning på min 30cm imellem de to bøjninger. Sig til hvis jeg skal tegne det
Samt skal dit fald være på min. 20 promille for at være selvrensende.

Fodbøjningen skal minimum ligge 10 cm under terræn og sandfangsbrønden min. 35 cm ud fra sokkel.
Hilsen Martin

 

Wavins faskine kan indholde mere regnvand, samt skal der ikke graves lige så dybt for at placere denne.

Vandspejlet i sandfanget skal minimum være 75 cm under terræn.


Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
kgkj
kgkj
50 6700

Man behøver ikke at bruge clips, jeg kender ingen der har brugt dem og et sted som stark der kan man godt købe dem men det er bestillingsvare da der ikke er nogen som køber dem.

Du bestemmer selv om du gerne vil bruge den overgang Ø110-160mm. Jeg laver det normalt på en anden måde da jeg har se 2 gange at overgangen er hoppet af faskinen under opdækning.

Du må selv vælge om det skal være den ene eller den anden slags. jeg bruger ikke nogen af den du kan se der, jeg handler kun hos stark og de har en anden type som jeg meget bedre kan li..

 
 

Mvh
Kim Jensen

Hvis producenten skriver clips. Så der et formål med det/krav. Så er det ikke noget det skal undgås, da det ikke er lavet efter forskrifterne.


Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
Der er yderligere 19 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Find byggemarked

Vi har samlet alle byggemarkeder i Danmark.
Søg på postnummer her:


Se alle byggemarkeder her