Værktøj og deres brug.

Definitioner for værktøj, ud fra hvad de normalt bruges til….

Søjleboremaskine : En høj opretstående maskine som er specielt brugbar til pludselig at gribe fat i det stykke båndjern du har i hænderne, for et øjeblik senere at bruge det til at smække dig i brystkassen og daske til din øl, så du får Tuborg-skumsprøjt ud over de for nyligt malede dele som stod til tørring ved siden af dig.

Båndsliber : Bruges til at lave firkantede fordybninger og nedslibninger i blandt andet træ.

Sandpapir : Bruges til at afrunde kanterne på de firkantede fordybninger.

Excentersliber : Bruges til at fjerne mærker og ridser som sandpapiret efterlod, hvilket resulterer i nye ridser ca vinkelret på dem båndsliberen lavede. Kan også bruges til at lave halvrunde og lignende fordybninger i træ.

Fladdyvelfræser og Overfræser : Værktøjet bruges til at bearbejde ellers helt lige træ til skæve samlinger, så de kan blive slebet kraftigt bagefter. (Se båndsliber)

Stemmejern : Multiværktøj, blandt andet god til at lave dybe sår I hånden samt åbne ølflasker.

Trådløs skruetrækker, også kendt som batteriboremaskine : Bruges til at afrunde kærven på diverse skruer med rasende høj arbejdshastighed.

Elektrisk høvl : Bruges til at mørkne farvetonen af træ ved simpel friktion samt lave røg. Det sidste formål erstatter røgelse som blev brugt af primitive træbearbejdene kulturer som ønskede at skabe en ny trend.
Når høvlen bliver brugt på eksempeltvist et bord, kan denne bruges til at skabe uens overflader og profiler ved blot at bruge en enkelt indstilling.

Båndmål : Bruges til at måle længder. Den bør straks efter købet tabes på nystøbt cement og bukkes op til flere gange, så målinger lavet med den bliver ens med alle andre båndmål i verden.

Dykker : Bruges til at lave små runde mærker i søm som indgår i slutfinish’en og mærker omkring samme. Typisk beregnet til dekorationsformål.

Skruetvinger : Findes I to forskellige størrelser : “For lille” og “Udlånt til naboen”.

Roterende stålbørste for bænksliber : Renser maling af bolte og andre småting og smider dem så ind under arbejdsbordet for aldrig at blive set igen. Fjerner også fingeraftryk og hård hud på fingrene efter guitarspil på kortere tid end det tager dig at sige………… ”AV”.

Elektrisk boremaskine : Bruges normalt til at rotere popnitter I deres huller, indtil du dør af alderdom. Med det rette udstyr bruges den også til at destruere træ-emner på mange måder.

Tang : Er ganske eminent til at afrunde bolthoveder og give dem en ru og skarp finish.

Nedstryger : En gren af familien af skærende værktøjer som er bygget på ”Ånden i glasset”-princippet. Den transformerer menneskelig energi til et mærkeligt, uforudsigeligt resultat og jo mere du forsøger at influere dig på resultatet, jo mere håbløs bliver fremtiden.

Elektrisk bajonetsav/stiksav : Se “Nedstryger”, kan for øvrigt stille store krav til operatørens tænkehastighed for bedømmelse af arbejdsfremskridt - sammenlignet med tænkehastighed for bedømmelse af arbejdsfremskridt med en nedstryger.

Oxygen/Acetylen-brænder : Sætter typisk forskellige materialer i værkstedet i lys lue. Den er også meget handy til at sætte fedtet i hjulnavet i brand – det hjulnav du gerne vil have et leje ud af – og dét leje som autoværkstedet ikke havde på lager og som skulle genbruges.

Whitworth topnøgler : Blev engang brugt til at arbejde på ældre Brittiske biler og motorcykler, men nu bruges de gerne som stedfortrædere for de 9/16 og ½ tommes toppe som du ikke har kunnet finde de sidste 15 minutter. Kan som tangen også bruges til at afrunde bolthoveder, her dog med et mere glat resultat i slutfinish.

Hydraulisk donkraft : Bruges til at sænke bilen ned til jorden som du lige har installeret nye bremseklodser på, hvorved donkrafthåndtaget automatisk lader sig fange mellem karosseriet og kofangeren.

2.5 meter 2x4” træ : Bruges gerne i forsøg på at vippe bilen af donkraften og frigøre håndtaget for samme.

Pincet : Et værktøj til at fjerne træsplinter efter forsøget med 2.5m 2x4” træ, donkraft og bilen.

”Kemisk Metal” : Et sært materiale som ved modellering/blanding af de to stoffer, gerne sætter sig i sår, under negle og i tør hud – for aldrig at kunne fjernes igen. (Se dog ”Roterende stålbørste for bænksliber” i ekstreme tilfælde – ellers ”Stemmejern&rdquo

Telefon : Bruges til at ringe til naboen og forhøre sig om en ekstra Hydraulisk Donkraft.

Telefon : Bruges også til at ringe til naboen for at høre om han stadig har dine Skruetvinger.

Rundsav, bordmodel : Bruges til at gøre træ en anelse smallere end nødvendigt.

Rundsav, håndmodel : Bruges til at gøre træ en anelse kortere end nødvendigt.

Tykkelseshøvl : Bruges til at gøre træ en anelse tyndere end nødvendigt.

Lamelfræser : Bruges også til at gøre for tyndt, for kort og for smalt træ helt lige. Meget brugbar til at gøre to sider af et stykke træ helt lige – men aldrig parallelle. Er for øvrigt i familie med lameldyvelfræser og overfræser.

Pakningsskraber : Teoretisk set kun brugbart til at smøre mayonaise på sandwichen og for at skrabe snavs af sikkerhedsstøvlerne (I den rækkefølge!!). Kan i sære tilfælde desuden bruges til at ridse særligt følsomme overflader.

Boltudtrækker / “Ornepik” : Et værktøj som er 10 gange hårdere og stærkere end ethvert kendt bor som brækker af i bolthuller og som du til sidst bestemmer dig for alligevel ikke skal bruges og herefter udfylder tomrum med ”Kemisk Metal”.

2-Tons mobil værkstedskran : Et værktøj til at teste brudstyrken på de dele du glemte at fjerne.

Bacho skruetrækker, flad kærv, 30cm lang : Et langt tyndt koben som af uransagelige årsager har en skruetrækkerspids i den ene ende og ergonomisk håndtag i den anden. Skruetrækkerspidsen er ved 4.5mm bredde og bredere, en udmærket stand-in værktøj med øl-åbning for øje.

220V Håndlampe : Nogle gange kaldet en stødsikker lampe, uvist hvorfor. Den er god til at få kroppen til at generere D-vitamin, ”Sol-vitamin” som man alligevel ikke får nok af når man arbejder under biler om natten. Hovedformålet er dog, når vi ikke skeler til helsevirkningerne, at forbruge 40Watt pærer i samme hastighed som granater til Howitzer-kanonen under de to første timer af kampen ved Bastogne.
Da den ofte lyser mere sort, er ”lampe” faktisk en noget misvisende benævnelse.

Skruetrækker, Phillips : Bruges tit til at stikke huller I gammeldags bøtter af papir/folie og sprøjter dermed olie eller maling på dit arbejdstøj. Men kan også bruges, som navnet hentyder til, at brække hovederne af skruer af Phillips-typen og den er en langsom og altså manuel udgave af ”Trådløs skruetrækker, også kendt som batteriboremaskine”

Luftkompressor : En maskine som næres af et olie- eller kulfyret kraftvarmeanlæg op til ca 75km fra din position og omformer det til sammenpresset luft som kommer ud via en trykluftslange fra Harald Nyborg til en luftdreven skraldenøgle der bruges i forsøg på at løsne bolte der har siddet fastspændte i 58 år – og dermed afrunder bolthovederne i rasende fart, med stor overbevisning og med en imponerende gentagelsespræsicion.

Koben : Bruges til at krølle og beskadige det omkringliggende metalplade nær den clips eller holder som du ikke ville købe en ny af – den holder/clips som for øvrigt kostede Kr. 4.75.

Hammer, 1 : Oprindelig tiltænkt som et krigsvåben, bruges hammeren nu som en slags søgemaskine til at finde de dyreste dele i umiddelbar nærhed af det du forsøger at ramme.

Hammer, 2 : Oprindelig tiltænkt som et krigsvåben, bruges hammeren nu også til at lave cirkulære eller kvadratiske let-buede mærker i diverse følsomme træsorter og i visse tilfælde skærmkanter på biler.

Hobbykniv, 1 : Bruges til at åbne og snitte igennem dels pappet i diverse emballage, men også ridse indholdet af førnævnte emballage. Er specielt god til at skære i papkasser som indeholder ting som betrækket til den nye Kr.9.000’s sofa, LP’ere, CD’ere, blade og bøger af samlerinteresse samt gummi og plasticdele og/eller plasticflasker med diverse stinkende indhold som eksempelvis 3-dobbelt salmiakspiritus.

Hobbykniv, 2 : Er desuden god til at påvise eksistensen af nerve-ender i den menneskelige organisme. Derfor er hobbykniven af sanitære årsager også forsynet med udskifteligt blad.

Hobbykniv, 3 : Kan i særlige tilfælde bruges til at skrabe, skære, ridse i ”Kemisk metal” som sidder i sår, under negle og i tør hud, hvorunder den påviser nerve-ender i den menneskelige organisme individuelt.

Kraft’Ed’Me værktøj : Ethvert værktøj, når du tager og smider det tværs gennem værkstedet mens du skriger ”KRAFT’ED’ME.!!!!” af dine lungers fulde kraft, er et ”Kraft’Ed’Me”-værktøj.
Af uransagelige årsager er ”Kraft’Ed’Me”-værktøjet også gerne lige netop dét stykke værktøj, som du skulle bruge næste gang du skulle bruge et stykke værktøj.

Ed’er og bandeord : Oftest en lind strøm af diverse mindre hyggelige ord som bare syntes at flyde i uendelige baner for at udtrykke de smerter og uværdigheder man har måttet været igennem for at løse en opgave. Tag dig dog i agt for evt religiøse iagttagere, herunder især præster – disse kan få et ildebefindende. Ved besvimet religiøs iagttager, find da nærmeste papkasse og hobbykniv – skær en god flænge i en flaske 3dobb salmiakspiritus – dette skulle være nok til at vække selv den mest følsomme religiøse iagttager.

Bagklogskab og erfaring : Et værktøj som forstærker effekten af Ed’er og bandeord når det alligevel går galt. Det er et værktøj man typisk ikke ved man har, men ofte får påvist eksistensen af, ved iagttagelsen af besvimelsen af førnævnte religiøse iagttager.


 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

HOLD DA KÆFT de er gode

Håndlampe med magnet: Når du hænger den på plads om foråret, snupper den ubemærket de bilnøgler der lige var lagt på filebænken, og (efter nervesammenbrud og køb af nye nøgler)  finder dem igen om efteråret når det igen er håndlampetid.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også