Dimensionering ved kiprem til loft til kip

Hej alle LDS'er

 

 

Går med tanken om at lave loft til kip, som udgangspunkt er det en opgave der til at ha med at gøre, Spændet over stue/alrum bliver ca. 8meter fra spær til spær, samt spær længderne er 4,5-5m i 25graders taghældning

 

Hva dimmensioner skal Limtræsbjælken have til kip rem?

 

Mvh

Mads

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Mads

For at dette spørgsmål skal kunne besvares skal du være lidt mere specifik. Går ud fra at du skal til at bygge et nyt hus som måler 8x5 meter hvor du vil lave stikspær op til en kipbjælke.

Men for at kunne dimensioner en sådan bjælke er du nødt til at vide hvad dit tag kommer til at veje. Du skal også være sikker på at dine gavle og fundamentet derunder vil kunne optage den nye last.

Du bevæger dig på et område hvor jeg ville søge professionel vejledning selvom selve limtræsbjælken vil være simpel at beregn, da en rådgiver vil have en forsikring som vil dække hvis og såfremt hans beregning ikke holder.

Håber det kunne hjælpe lidt

bygningskonstruktørstuderende og udlært tømrer

Det er lidt mere kompliceret end som så, da det er i et eksisterende hus hvor den ene ende ønskes med loft til kip

der er pt gitterspær på heleherligheden, men da jeg skal igennem en gennemgribende renovering, var tanken evt. føre loft til kip i stue og alrum for større rumføelse.

 

Men planen er gips loft i hele huset, med akustik felter i alrum, samt 370mm isolering klasse 34 i loft, samt et ibf beton tag på toppen.

 

Ibf dobbelt s har en m2 vægt på ca. 42kg alt afhænging af lægteafstand

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis