Fugning - Vinduer og loft

Hej

Jeg bor i et nybygget hus (ca. et år gammelt). Lofterne er gipsplader og væggene er beton. Der hvor væg og gips mødes blev der i sin tid lavet en fin hvid fuge. Denne er nu sprækket flere steder (dette var vi blevet gjort bekendt med ville ske). Skal jeg blot køre en ny fuge henover den gamle for at fixe det, og skal det være samme slags fuge som sidst, eller kan jeg benytte en hvilken som helst egnet?

 

Overgangen mellem vores sorte vinduerammer i træ og vores hvide tapet ser lidt "sjusket" ud, hvorfor jeg ønsker at lave en fin hvid fuge (0,5 -  1,0 cm bred) ved overgangen. Hvilken slags fuge skal jeg bruge her?

 

Mvh


www.mynewart.dk - salg af flotte malerier til en skarp pris.
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det bure være noget byggefirmaet kommer og ordner.

Der er sikkert anvendt acrylfugemasse, som er en dårlig fugemasse, der svinder ind og revner i sig selv, og kan ikke optage bevægelser imellem bygningsdelene.

Jeg forstår faktisk ikke, at husejerne accepterer disse "lappeløsninger", som ser forfærdentligt ud, når der er smurt fugemasse på flere gange, afhængig af hvor meget husejere "brokker sig"!
malerfuger - akryl - slås alle (de dyre måske en anelse mindre?) med at være uelastiske. Det største problem er nok at der ikke er gjort plads til en egentlig fuge med slipbund, så selvom du fuger med en egnet MS-fuge (også malbar), vil den med tiden slippe, fordi den hæfter på 2 sammenhængende flader, og dermed ikke kan give sig. I værste fald trækker den maling/filt/pudsskaller med af, afhængig af hvor svageste led i konstruktionen er. Minimalistisk eller ej, så ville jeg anbefale skyggelister til loftet. Så er det ordnet én gang for alle. Uanset hvad du gør med fugemasse, kommer det igen, fordi bygningsdelene bevæger sig ved fugt og temperaturskift, samt mekanisk påvirkning af tagværket (sne, vind)

Vinduerne er en anden historie. Her skal der også være plads til bevægelse, men hvis lysningerne er en integreret del af væggen, er der kun noten i vinduet tilbage, og det vil slå fra igen og igen, modsat hvis det havde været udført "gammeldags" Der ville den stærke sammenhæng i lysningen være med vinduet og lister, fremfor væggen, og ville derfor kunne give sig mere uafhængigt af væggen uden (så synlige) revner. Husbygningsmaterialer er ikke voldsomt forskellige fra mennesker: De skal have plads til at bevæge sig, for ellers går de i stykker. <img src='http://www.lav-det-selv.dk/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013//emoticons/wink.gif' align="absmiddle" border="0" class="afEmoticon" />

Jeg er klar over svaret ikke gør meget for din situation, hvilket jeg er ked af, for det bunder grundlæggende i dårlig rådgivning og manglende viden om materialeegenskaber.

Hvis det er et ordentligt husbygningsfirma du har købt af, så vil disse ting være noget der burde figurere ved et 1-års eftersyn, og jeg ville i dit sted ikke stille mig tilfreds med at man "bare smører mere på" af samme slags, som allerede har vist sig ikke at virke. Firmaet må selv have interesse i erfaringsopsamling og tilfredse kunder, for ellers er der ikke nogen til sidst. Som min gamle mester plejede at sige "Mit rygte er ikke bedre end det sidste hus jeg har bygget!" ...det var der nok en del der kunne lære noget af.

Danmark er et prægtigt sted, hvor husene har lov at stå ude om natten!
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også