Solvarme via gamle bil kølere?

Har kigget på en masse af de soda can heaters, og det er jo smart og billig varme, og så var det jeg fik en idé.

Hvad hvis man i stedet for at samle dåser i sådan en isolereret kasse, samler et par brugte bil kølere, og så laver et lukket vand system, hvor man så på indersiden af bygningen, så også har en enkelt køler med en blæser på.. Fordelen vil jo være et noget mindre varmetab, når systemet ikke producere varme (da der ikke er de store lufthuller ud til), ulempen er at der både skal køre en blæser og en pumpe, men igen strømmen skulle alligevel komme fra solceller.

Der skal heller ikke laves så store huller i bygningen hvilket også vil være et plus.

Har googlet en del, men synes mest folk bruger den slags til at lave varmt vand, og det er jeg ikke interesseret i..

Er der nogen der har prøvet noget ligende, eller har et link til nogen der har?


Mvh

Morten

12 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Grunden til at man bruger dåser, er at de giver en stor overflade som solen kan varme på, det vil der ikke være på en bilkøler, så ideen dur ikke. Dernæst skal der være et hul i muren på mindst 100 mm. for at luftrømmen ikke skal presses ind, da den gerne skulle kunne leveres af en lille soldreven ventilator. Ellers går hele ideen i fløjten.

<span class="afEmot" onclick="amaf_insertHTML('<img src=\'/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013/emoticons/biggrin.gif\' />')" style="width: 20px; height: 20px; cursor: hand" unselectable="on"><img height="20" onmousedown="return false;" src="http://www.lav-det-selv.dk/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013/emoticons/biggrin.gif" title="<img src='/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013/emoticons/biggrin.gif' align="absmiddle" border="0" class="afEmoticon" />" width="20" /></span>Ja Storm P villet have moret sig , solens varme kan bruges til opvarmning af brugsvand&nbsp; , hvis du vil have solen til at varme huset op , så er den bedste solfanger et meget stort sydvindue (2x3m)&nbsp;som kan lukkes af med isolerende skodder , og det virker , men det er ikke mange Watt m2 (global solindstråling) her i DK om vinteren.......</p>


   elektriker fra jævnstrømmens tid

<span class="afEmot" onclick="amaf_insertHTML('<img src=\'/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013/emoticons/biggrin.gif\' />Hva pokker sker der nå her er mit inlæg</p>

'Ja Storm P villet have moret sig , solens varme kan bruges til opvarmning af brugsvand  , hvis du vil have solen til at varme huset op , så er den bedste solfanger et meget stort sydvindue (2x3m) som kan lukkes af med isolerende skodder , og det virker , men det er ikke mange Watt m2 (global solindstråling) her i DK om vinteren.......

 

 

 


   elektriker fra jævnstrømmens tid

Der er åbenbart gået kuk i det.........


   elektriker fra jævnstrømmens tid

Det gør den så heller ikke, og du kan da sætte et let selvlukkende jalusi spjæld på inden døre, som kun åbner når der kommer tryk på ude fra.

Tror ikke det er noget problem i virkeligheden, for så var de jo ikke blevet så populærer.

Nej du har måske nok ret.. Kunne nu alligevel godt finde på at teste med et par gamle kølere

Mvh

Morten

Så prøv det dog, det er altid en god ide at prøve sig frem

vand solfangere er lavet med isolerede kasser, med termoglas foran. Indeni er der rør der har god varmeforbindelse til en sortmalet plade.

Vedr.dine kølere, hvis du har store rør både i top til fremløb og i bund til retur, behøver du ikke cirkulationspumpe. Der vil være en naturlig cirkulation.

Og så kunne jeg foreslå en lang, et lags radiator ude i kassen. Det er afgørende at solens stråler rammer en stor sort overflade for at det virker godt. Så mangler du "bare"  differens termostat så du ikke lukker varme ud, når ude radiator er koldere end inde. Og frostvædske i vandet.

 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Siden hvornår har solfangere fået termo glas, det vil virke dæmpende på solen varme stråling med to lag glas.

Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis