LED lyskæde forlænge 12 volt ledning

Jeg vil have LED lyskæder i loftet, men der er langt til stikkontakten. Jeg vil gerne tænde og slukke for lyset der hvor jeg skal bruge det  Jeg bruger fleksible lyskæder fra Clas Ohlson producerer af North lights.  http://www.clasohlson.com/no/Fleksi...-V/36-5062

De skriver info om deres produkt som ikke passer Jeg har to kæder i forlængelse af hinanden...  Kan man splejse dem sammen uden at bruge deres 12V stik?

 

Der er sikkert andre der er billigere og bedre?http://www.dancovershop.com/no/prod...cgodZakAng

 

1. Kan jeg forlænge 12V ledningen med transformeren på ? (samlemuffe eller anden ledning fra transformer og frem til kontakt ? )

2. Kan jeg sætte en kontakt (tænd sluk eller "dimmer" på den forlængede ledning der hvor det passer mig at have den? Er det lovligt at trække disse ledninger selv? (jeg bor i politistaten Norge ved en beklagelig fejl.)  Kan jeg indsætte en bevægelses sensor på 12V ledningen?

Jeg vil gerne have LED overalt i huset da jeg ikke har lampeudtaget i loftet og generelt mangler stik der hvor jeg vil have dem.

1. Skift til LED pærer

2. Skift til LED lysstof rør (er det muligt?)

3. Kan jeg indsætte 230V - 12V DC omformer uden brug af stikkontakt dvs 220 V ledning ind og 12V DCV ledning ud  ?


Bornholm er et dejligt sted.
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

1. Du kan forlænge 12 v ledning med samlemuffer. Men det ser lidt klodset ud. Alternativ kan du lodde de 2 ledninger sammen, lidt forskudt for hinanden (10-15 mm, og så tage et stykke krympeflex over. Når det er varmet krymper det og isolerer.

2. Du kan montere en afbryder hvor det ønskes på 12 volt ledning.

http://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...RW5NDGgvKg

Der går 1 ampere for hver 12W du har efterfølgende, så afbryder skal kunne klare det.

Jeg kender kun bevægelsescensor 12 v fra alarm anlæg. Lysdæmper er noget med en transistor - potentiometer- og lidt begreb om det.

Jeg forstår måske ikke dit sidste spørgsmål. Hvis du har en 230-12 v omformer uden stik, kan du sætte ledning i og montere den i lampeudtag eller sætte stik på og bruge den fra stikk.

Jeg kender mange slags LED lysrør, men kun til 230 volt. Søg på  led lysrør

De stik der er beregnet  til at forlænge LED lysslanger, indeholder et par spidse stifter der presses ind i lederne i slangen, Så de er næsten for smarte til at det kan betale sig at tænke på alternative løsninger.

Husk at farve gengivelses indeks bør være mindst RA 90

At Lysslanger er pæne til dekorationsformål kan vel ikke diskuteres, men til almen belysning kan jeg ikke forestille mig at de kan bruges, men det er individuelt hvad man synes der er pæn..


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis