Larmende radiator

Hejsa

Bor i lejlighed og har en radiator i soveværelset på 1. sal der larmer helt vildt, der knager og brager når man skruer op for den og kan gøre det i lang tid! Og så varmer den kun radiatoren op i den side hvor termostaten sidder, nærmest kun 1/4 af radiatoren der bliver varmet op!

Mener det er fjernvarme vi har.

Nogle der kunne have et svar på hvad der kan være galt, kan det bare være luft?

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er meget almindeligt at radiatorer på fjernvarme kun er varme på 1/4 -1/2 delen af overfladen.
Når det knager kunne det være radiator der udvider sig ved varmen. Så skubbes det lidt hen af de holdere der sidder i væggen. Prøv at give den et skub ind imod væggen når det er værst. Hvis der så er ro et stykke tid, er det årsagen. Du har så flyttet den lidt og det varer et stykke tid før den knager igen.
en løsning ? ? Den svære, afmontere radiator, lægge en bukket plast plade over bæringerne, så det ikke kører metal imod metal.
Den lette. Prøv af klodse den få millimeter op på træklodser i den ene ende.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Ved fjernvarme brugte man især tidligere meget store radiatorer, for at få en god afkøling på vandet. Der med en god økonomi. De skulle helst være kolde ved returrøret, så kunne man udnytte varmen bedst.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Varmen skal være fordelt over hele radiatorens bredde, ellers ligger der formodentelig en masse snask i bunden på denne og spærre. Det er måske så grunden til "knageriet" da den del af radiatoren du har gennemstrømning i så skal opvarmes meget kraftigere (højere temperatur) for at du kan holde varmen i rummet.


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis