Dampspærre mod skunk fra 1. sal?

Hej, bor i et 1½ plans hus hvor skunken er isoleret langs spærene til tagfod med 2 x100mm. Bag skunkvæggen er 50mm. I skunkgulvet er 300 mm. Dampspærren følger den lodrette skunkvæg (skunkstolper) til underkant af gulv. Der er ingen dampspærre i skunkgulvet - er det en fejl? Jeg vil opsætte en evt. isoleret forsatsvæg med dampspærre i stueplan i forbindelse med renovering. Kan det være en fordel at lade dampspærren fortsætte et stykke ind under loftbeklædningen eller ligefrem under hele loftet så der bliver dampspærre mellem etageadskillelsen for at forhindre fugt i at trænge op i skunken?

 

 

Hej, bor i et 1½ plans hus hvor skunken er... Vis hele indlægget
14 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
drn er lidt tricky... På én måde er det dobbelt dampspærre, fordi du har dampspærre på begge sider af etageadskillelsen, men omvendt formoder jeg det er varm mod varm, så damptryk som evt. Måtte være i konstruktionen søger ud mod remmene... Jeg er ikke helt sikker på hvordan det kommer til at fungere. Jeg ville rådføre mig med en specialist der. Enten det, eller også gøre, som du selv foreslog til at begynde med, køre spærren godt en meter ind, og så stoppe der.

Danmark er et prægtigt sted, hvor husene har lov at stå ude om natten!

Du har ret i at evt. damptryk vil være ud imod remmen men det vil det jo være ved begge løsninger. Ved at føre dampspærren over hele stueplanet bliver remmen trods alt skånet for det evt. damptryk nedenfra. Og dog så er der en stor permanent åbning fra stue til 1. sal, så klimaet på begge plan er jo nok nogenlunde det samme det meste af tiden under alle omstændigheder Så måske er det bedre at etageadskillelsen er lidt ventileret uden dampspærren. Men fugtig varm luft vil det ikke helst bevæge sig opad? Jeg mener for at trække ud mod remmen skal den varme fugtige luft gå ned igennem 32 mm plankegulv på 1. salen og 150 mm mineraluld et stykke vej inden det når remmen.
Jeg får nok aldrig nogen til at sige god for nogen af løsningerne, da de jo ikke er efter bogen. Jeg skal bare vælge den løsning der er den bedste af de to. Så tror jeg nu vælger løsningen med 1 meter forbi skunken. Det bedste jeg kan gøre i alle tilfælde er at holde en tilpas lav fugtighed. Hvem ekspert kunne man i givet fald spørge?

Nej hvis du skal have godkendelse, så bliver du nok nødt til at gøre som vi diskuterede tidligere i tråden, med at pakke bjælker, slanger, kabler og rør ind, og så få forbindelse med dampspærren på 1. Sal. Hvis du skulle spørge nogen, så ville det måske være Bolius, SBI eller en anden (civil)ingeniør med indgående kendskab til bygningsfysik og materialer. Havde bjælkelaget nu været udført som tagværk, med gennemgående ventilation, så havde jeg ikke de mindste skrupler ved at udføre 1.salen og stueetagen som 2 selvstændige enheder, men sådan er det jo af gode grunde ikke.

Danmark er et prægtigt sted, hvor husene har lov at stå ude om natten!
...og så alligevel. Nej jeg ved sgu ikke rigtig. Altså hvis det drejer sig om fugt fra f.eks. køkken, så ville det da være en fordel at holde det i rummet, indtil det kunne blive ventileret ud, fremfor at det frit kan dampe op i bjælkelaget... Hmmm - what to do?!? Du har nok efterhånden fundet ud af jeg ikke er den rigtige at spørge, men jeg vil meget gerne høre hvad du finder frem til, når nu du møder en der er klogere end mig

Danmark er et prægtigt sted, hvor husene har lov at stå ude om natten!
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis