Fjernvarme, vand og afløb på ny 1. sal

Hvis man bygger en 1. sal på et eksisterende 1 plans hus, og der er behov for fjernvarme, vand og afløb, hvordan løses det så i praksis?

Kan man (en autoriseret) "trække" det hele op fra et badværelse i stue etagen? 

Og skjuler man normal rørføringen så det bliver pænt i stueetagen? 

Skal fjernvarmen trækkes fra ens fjernvarme-enhed eller kan det også trækkes fra en eksisterende radiator (2-strengs system)?

Thomas

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det er meget tvivlsomt.

Vand og fjernvarme trækkes op fra eksisterende fjernvarmesystem. Det er ikke sandsynlig at rørene til en enkelt toilet radiator kan trække en overetage. Desuden trækker man nu PEX rør frem til hver enhed fra en fordeler (2 til hver radiator, og 2 til hver vandtappested 1 til wc) ved f.eks. 5 radiatorer, brus, håndvask og toilet bliver det 15 slanger. Det kan være færre, hvis fordeler kan placeres på loftet.

Afløb skal være 110 mm rør, (faldstamme) og skal have fald hele vejen. Så det kan være svært at trække "vandret" på tværs af bjælkeretning, med mindre der er plads til at sænke loft nedenunder. Og afløb skal næsten helt sikkert ned under gulvet i stueetage for at blive tilsluttet kloaksystemet.

Faldstamme bør inddækkes nedenunder. Vand og fjernvarme kan ofte komme igennem loftet ved eksisterede teknik og dækkes ind der.

 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Du skal vel tage det i en rækkefølge så du stadig kan komme på toilet og i bad i byggeperioden. Tager du den nedenunder først er det oplagt at forberede med faldstamme opad.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Ja, det er korrekt. Det jeg mente var at det burde vel ikke være noget problem med fald på afløb når badet ligger lige ovenpå.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis