Vaskemaskinen hopper

Jeg har en vaskemaskine som står på 1. sal på et trægulv (Bjælker 8"x8").
Under centrifugering vibrerer hele "HUSET" så lamper svinger i stueetagen. Jeg er bekymret for huset.
Jeg har prøver viberations dæmper fødder. (Lidt bedre).
Placeret maskinen på en flise (60x60x8) på gummi underlag. (ingen ændring).
Det virker som at det er OP/NED bevægelser som sætter gulvet i svingninger.

Hvad gør jeg. (der er langt til møntvask og det er svært at blive ved med at finde noget tøj der er renere end det jeg har på sad ).

AN

Hvis du ka\' -så gør det!
Jeg har en vaskemaskine som står på 1. sal på et... Vis hele indlægget
19 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hej,

Jeg var ude for det samme problem, da jeg for 8 år siden købte en ny Miele vaskemaskine. I papirerne står der tydeligt, at maskinen bør stå på et stengulv eller, hvis det ikke er muligt, da op ad en bærende væg.

Jeg tænkte: Pyt - de skriver jo så meget. Installerede maskinen i køkkenet, hvor jeg pillede et 60 cm skabselement ud, skar soklen i stykker osv. for at få plads, på et trægulv op ad en ikke-bærende væg. Resultatet var det samme som Krogsager nu oplever: Hele huset rystede, selv overboen oplevede, at alle glassene i køkkenskabene stod og rystede.

Jeg måtte bide i det sure æble, flytte om på underskabene - hvilket til sidst endte med en meget bedre løsning, hvor vaskemaskinen kom til at stå i et hjørne op ad to bærende vægge. Og med en solid træplade i bunden. Dermed var problemet løst, og jeg måtte indse, at den slags installationsforskrifter, som jeg havde valgt at se stort på, ikke bliver skrevet for at genere folk. De er faktisk en hjælp - hvis man læser dem.

Held og lykke med projektet.

Venligst
HansL

Mvh.
HansL
Du skriver at gulvet hviler på nogle 8x8bjælker, det er noget voldsomt, men hvis gulvet ikke har 100% fast i den skal det give vibs. Hvis du ikke skal kunne flytte vaskemaskinen, så kan du skære hul i gulvet og lave en ramme direkte på bjælkerne. Du skal være opmærksom på at disse bjælker er en del af spærkonstruktione, og derfor ikke er helt fastgjorte, men ligger "løst" på ydervæggene.
Jeg går ud fra at du ikke vel have maskinen stående i stueplan, som ellers ville give den mest stabile løsning.
Venligst Per
Ja det er en voldsom konstruktion, de lavede kram den gang i 1890. Gulvet er ny og fastgjort forsvarligt! Prøv lige at sige til "hende", der lige har fået lavet gulvet, at der skal skæres hul i det. (og jeg tror heller ikke det virker.)

I stue plan? Næ! så skal hun jo helt der ned! og der bor forøvrigt vores søn og svigerdatter! Med egen maskine!

Og den står faktisk i et hjørne! lige op af ydermut og ca. 40cm fra en mur i underetagen!

HJÆLP! cry

AN

Hvis du ka\' -så gør det!
Hejsa,

Har oplevet samme problem (2. sal) - og prøvet flise, gummimåtte etc.
Det, der virkede, var en isoleringsmåtte (en af disse gul/grå/grøn-nistrede, der bruges ved bl.a. fjernvarmerør) med en krydsfinerplade ovenpå for at fordele trykket. Måtten var 5-6 cm tyk.

For at gøre konstruktionen "kone-godkendelses-værdig" lod jeg pladen gå en cm ud over måtten hele vejen rundt og satte lister på (næsten) ned til gulvet.

Lidt Storm P. - men det virkede!

Mvh.

Jan R.
Hej,

som ingeniør, der tidligere har arbejdet med svingninger og svingningsdæmpning, så vil jeg gerne videregive min lærebogserfaring :

Årsagen til at gulvet vibrerer er, at frekvensen af vaskemaskinens centrifugerings-vibrationer ligger tæt på gulvets egenfrekvens - efter samme princip, som når man får med små velafstemte rytmiske bevægelser får vandet i badekarret til at skvulpe.

Gulvets vibrationer kan mindskes ved (i uprioriteret rækkefølge) at :

a) dæmp vibrationerne fra maskinen. Det er muligt, at der er en ubalance i tromlen selv uden tøj ? (Vaskemaskinefabrikanterne har designet maskinen således at centrifugeringen igangsættes langsomt. Formålet hermed at få fordelt tøjet i tromlen så sammenklumpning og dermed ubalance undgås.)

b) underlaget, dvs her gulvet, skal være så stift som muligt -> dvs afstivning, hvis dette er muligt.

c) placer vaskemaskinen på et blødt underlag, fx en stiv plader, der understøttes af en blødt oppumpet bilslange, eller som nævnt ovenfor små gummi-affjedringer langs randen af pladen - så bløde som muligt uden at opstillingen ikke vælter.

d) i stedet for en stiv plade under c) anvendes en tung betonflise.

jeg ved ikke hvor kone-venlige disse tiltag er....

mvh Janus
Annonce
Hej Janus

Tak for råd, men det hele er prøvet. Vaskemakine er ikke i ubalance i tom tilstand og ikke meget med tøj i.
Flisen er prøvet, og så med vib. dæmpere, både mellem vaskemaskines fødder og flise, og mellem flise og gulv.

Så???

mvh
AN

Hvis du ka\' -så gør det!
Krogsager,

er du sikker på, at den elastiske understøtning var blød nok ??

En sidste mulighed er en ny vaskemaskine, som centrifugerer enten hurtigere eller langsamme end den, som sætter gulvet i svingninger. Herved tilstræbes at de to frekvenser fjernes fra hinanden. Jeg vil umiddelbart mene, at den bedste effekt opnås ved at øge centrifugeringshastigheden - hvor hurtigt centrifugerer din nuværende vaskemaskine ?

Hvis alle disse tiltag er afprøvet, må der gås mere systematisk til værks:
Først skal gulvets egenfrekvens(er) bestemmes og dernæst frekvensen af vaskemaskinens vibrationer. Endelig skal der etableres en svingningsdæmpende konstruktion (masse+fjeder+dæmpere som maskinen hviler på), der er afstemt efter disse to frekvenser.

Det eneste, det kræver en del hulens dyrt måleudstyr, noget viden og nogle dyre ingeniørtimer -> det vil langt overstige prisen på din vaskemaskine sad

Hvis du vil fortsætte kan jeg blandt andre anbefale

-Ødegaard & Danneskiold-Samsøe (www.odegaard.dk)
-Acoustica (del af Carl Bro)
-Ingemansson (www.ingemansson.com)
-Delta
-flere andre...

som alle er ingeniørfirmaer, der har specialisret sig i vibrationer. Du vil som privatperson sikkert blive chokeret over prisen (timeløn på konsulentbasis er ca 900.- hvortil kommer transport og evt leje af måleudstyr).

Firmaer som IKAS og (kan ikke lige komme i tanke om flerept) forhandler udstyr af vibrationsdæmpere og har også stor praktisk viden om vibrationsdæmpning og løsningsforslag.

mvh Janus
Lige et lille hint.

Jeg har tidligere haft problemer med min maskine ville ryste rundt på gulvet under centrifugering. Men ved at afstemme fødderne meget nøje så de alle 4 havde det samme tryk mod fliserne kunne maskinen trimmes til at stå stille. Men mit gulv var også noget svungent hvor den stod dengang.
Ny er jeg flyttet og der er aldrig problemer, vaskemaskinen er flyttet med men gulvet er mere plant. Før var det ret tæt ved et afløb og derfor "svunget" noget rundt i det hjørne hvor vaskemaskinen var.

MVH Njord
Er godt klar over, at dette er en meget gammel tråd, men står i det samme dilemma, og tænkte at jeg vil prøv med isoleringsmåtten, man kan ikke helt finde ud af hvilken en der menes?

Udover dette, fandt du nogensinde en løsning An?
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis