Skrevet af fogn på 14-11-2014 17:08
Jeg har dyrket "jutlandia" kartofler i ca. 10 år med et særdeles godt resultat. De sidste 2 år har jeg dog oplevet at efter at have gravet de sidste (ca. 50 kg.) op omkring 1 oktober, bliver de meget melede (skal koges meget kortere tid) og smager ikke som dem jeg høster friskopgravet.
Jeg forsøgte mig i år med "Folva" med nøjagtigt samme resultat.
For 3 år siden gravede jeg ud til et nyt drivhus. Det gav en del jord (meget leret) som blev spredt ud over køkkenhaven. Kan det være problemet at jorden er blevet for fed?
med venlig hilsen
Flemming
Tjae Flemming. En kartoffel ændre både sin struktur og smag hen over vækstsæsonen. Sætter du alle dine kartofler supertideligt og høster når de visner ned, får du også en længere vækstsæson og jo længere vækstsæsonen, er jo mere melede bliver kartoflerne. Det kan du nok ikke lave om på uden og sætte af to gange.
Du kan selvfølig se, om du kan finde en sort der er knap så tilbøjelig til og ville koge ud.
Jordens kvallitet har ikke direkte indvirkning på om kartoflen bliver melet, det er noget der er indbygget i sorten.