forankring i LECA og GASBETON.

Hej Forum..
Jeg står og skal ha hænge noget op på nogle Leca og Gasbeton vægge som overskriften siger.
Dog har jeg ikke just de bedste erfaringer med at bore/skrue noget som helst op/fast i disse 2 typer materiale. Sidst jeg prøvede med såvel plugs, karm skruer og flere plugs var jeg vist mere heldig end tilladt at det lykkedes. 

Er der en med erfaringer omkring dette. Findes der noget specielt til netop dette?
Jeg tør dårligt kaste mig ud i ekspanderende skruer osv da det er en forholdsvis tynd muret væg (100 mm Leca) og jeg ville være fandens ærgerlig over at flække den flere forskellige steder..
På forhånd tak 

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
ev elmand
ev elmand
18326 7480

Nej expansions bolte er ikke gode i så porøs materiale. Nu ved jeg jo ikke hvad du skal hænge op, så her er nogle staldtips.  Generelt holder 8 mm plugs til mere end 6 mm osv, hvis den rette skrue benyttes. og så skal de have en god længde. Kan man ikke få det, er det ok at banke 1 langt ind ( med en skrue)og så evt. den næste " i røven" af den. Klip/skær det overskydende væk og brug så en skrue der er lang nok.
Jeg plejer at bore 0,5 - 1 mm under mål, når det er leca sten, så holder de bedre. husk du må ikke lade boremaskinen slå fra side til side, så bliver hullet større.

 EKSTRA FIF : En lille klat udendørs trælim (polyerthan) ind i hullet. Det er bare godt, men ikke let at få skruet ned igen. Husk at give et lille Duch vand inden, idet det hærder op ved hjælp af fugt.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Prøv at gå ind på expandet.dk
De har et særligt sortiment for skruer i porøs beton - find deres lille blå bog, her kan du se hvad den enkelte skrue kan bære!

 Certificeret Statiker

Du kan bruge kemisk anker. Hvis du borer et hul der er 2 mm større end det stykke gevindstand du bruger, skal det nok holde. Sørg endelig for at tømme hullet for løst borestøv.

 "mod regulær dumhed kæmper selv guderne forgæves"


Annonce
ktm
ktm
8792 4540
Jeg er noget forundret over de mange betænkeligheder ved at hænge tunge ting op i Lecavægge.
Jeg har så galt en 160Ltr. Metro VVB hængende i 15 cm Lecavæg og en masse skabe og hylder, og har da aldrig oplevet noget er faldet ned.
Til gengæld er jeg forsigtig med at få boret et ordentligt hul og ikke et plørehul som det viste!
Man kan, hvis det driller, bore via en lære, en træplade med et hul som styr.
Jeg bruger altid en slagboremaskine, idet det kan være svært at få en alm. boremaskine til at gå ind lige der, hvor man vil have det uden at skride.
Kør meget stille og roligt, men ellers via en lære. Man kan jo også lave et hul med en dorn!
Jeg bruger almindeligvis 8 mm Fischer dybeler, HELT uden problemer. Den >200 kg. tunge VVB sidder dog med ekspansionsbolte.

Med venlig hilsen
ktm

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis