Hej Oprettede lige en ny tråd til dette spørgsmål.
Er ved at lave kvartsvings trappe..
Havde først planlagt at lave trin i acajou ( type mahogni fra afrika) Havde også fundet 40mm. bordplader
til 800 kr stk. i 300x62x4
Men er nu blevet meget i tvivl om det overhoved er egnet til formålet .
efter at have læst denne kommentar i et forum om bordplader:
Forskel på acajou og nyatoh?
På de 2 træsorter er der ikke den store forskel, hvad angår holdbarhed. De bliver, (desværre) porøse efter ca 5 år i vores klima, uanset, om de er brugt til havemøbler eller til bordplader i dit køkken. De kræver ufattelig meget olie,og slibning, HELE tiden, og det fiser lige igennem, bare for at holde dem splintfri(prøv at mærke bagsiden af en plade)( det er derfor du ikke kan købe dem i en køkkenforr) Jeg vil anbefale, at hvis du vil have en mørk/ billig køkkenbordplade, så bejds noget bøg. Det kan holde. Glem ALT om oversøisk billligt træ. Der er en jo en grund til at det er billigt. ( http://www.kandu.dk/spg95994.aspx )
Jeg var forbi gantrup byggemarked som har super billige plader af forskellig slags,
der var en plade som var transport skadet som have flosset den ene kant.. man kunne se og mærke at træet kunne flosse og selvom det er hård og virker meget flot.. virker det også som om der mangler "bindemiddel" i træet...
Tænkte at med den rigtige olie ville træet blive bundet og ikke flosse men vil ingen chancer tage med sådan en projekt !
Acajou :
Man kan godt forstille sig at problemet måske ligger i den megen luft som træet faktisk består af..
Er min bekymring bare pjat er det godt til trin eller ej ?
Jeg er nu mest tændt på at lave trin i bøg og evt. bejse og derefter olie er det en god ide eller er der noget bedre ?
.. som også er til at betale sig fra ?
håber at blive klogere :-)
billeder af trappe processen kommer snart i billed gallerriet :kvartsvings trappe