hvidt træ eller tryginpreneret

Jeg står og skal til at lave brændeskur-Redskabsskur og i den forbindelse er jeg kommet i tvivl om jeg skal være det ene eller andet træ til dette brug.

Så nogle af i kloge hoveder kom gerne med input


Hilsen

Jesper

 PS staver som en ko på glatis kan ikke gøre for det og komma og puntum må du lige selv sætte de ligger her ...........  ,,,,,,,,,,,,,,,,,

13 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Nå det med kloge hoveder "for min egen del selvfølgelig" ved jeg nu ikke.

Det kommer i den grad an på hvordan du gerne vil ha' det til at se ud.

Nogen holder af at lave noget sådant i f.eks. lærketræ, det skulle efter sigende holde længere end fyrretræ.

Bruger du lærk, må du anvende rustfrie skruer/søm, da der ellers vil komme nogle sorte skjolder, om du bruger almindelig gængse skruer eller søm, har jeg set her på siden.

Andre ville måske i stedet for vælge tryk-imp. træ.

Smag og behag er som bekendt forskellig.


Må jeg på min vanlige vis takke på forhånd for et eller nogle svar?
Med venlig hilsen 
maskinsnedker. (emeritus)

Den korteste vej mellem mennesker er et smil.
Vær også opmærksom på, at der findes brunt trykimprægneret træ. Det ser faltisk ret godt ud, synes jeg - og det ligner lidt lærk. Du kan bl.a. få det ved Jem&Fix.
Jeg vil så lige gøre opmærksom på at meget af det imprægnerede træ du kan købe hos Jem&Fix er af meget ringe kvalitet, ofte virker det som om at tryk impr. blot er sprøjtet på
Prøv at sav et trykimprægneret bræde over fra jem og fix og se i enden af bræddet. Så ser du at imprægneringen ikke er trykket ind i bræddet.

Da jeg skulle lave rækværk kontaktede jeg det nærmeste savværk og fik det bedste lærketræ hjem, dobb. klink.
Naboen købte dobb. klink. lærk et andet sted og idag, 2 år efter, er mit rækværk det eneste som stadig ligner et rækværk som da det blev bygget.

Hvis jeg skulle vælge, ville jeg ikke spare de penge, og købe noget ordentligt træ.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Annonce

Skrevet af Håndværkeren på 06 jul 2014 16:41
Jeg vil så lige gøre opmærksom på at meget af det imprægnerede træ du kan købe hos Jem&Fix er af meget ringe kvalitet, ofte virker det som om at tryk impr. blot er sprøjtet på <img alt="" src="/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013/emoticons/sick.gif"></img>


Så har jeg måske bare været heldig. Her i foråret lavede jeg en del "blomsterkrukker" af brunt trykimpr. træ fra Jem&Fix, og der var altså ikke ret meget lyst træ i enderne at se. Men kvaliteten svinger jo nok meget til så lav en pris, og det må man lige være opmærksom på.
Var det efter du havde skåret dem over, for de dyppes i et kar tror jeg som man gjorde før man begyndte fylde træet i vacum tanke som tømmes helt for luft, så udvides porerne i træet og der sprøjtes væske ind under højt tryk, processen gentage et par gange.
Mon ikke vi lige skal være enige om, at imprægnering kun har effekt på træ af ringe kvalitet, altså splintved, der er så porøst, at imprægneringen kan trænge ind. Imprægneringen trænger ikke ind i kerneved.

Så det eneste man kan sige med en vis sikkerhed hvis træet er gennemvædet af imprægnering er, at emnet ikke indeholder kerneved.
Konklusionen på at dele af træet ikke har tegn på imprægnering ved overskæring er, at emnet enten indeholder en del kerneved eller at imprægneringen er ringe.
Ja, selvfølgelig var det efter, jeg havde skåret dem :-)
Jeg er ikke helt sikker på at det er rigtigt Lars On Du har måske ikke haft Fysik i skolen, hvor der blev sat en neger bolle ind i en glaskuppel og den blev tømt for luft.
Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også