Bosch Gcm 8 SJL: Problem med kalibrering

For at gøre en meget lang historie kort, så købte jeg her den anden dag en blå Bosch Gcm 8 SJL kapsav. Der var desværre en fejl på lazeren, og den savede skævt, så jeg fik saven byttet til en ny. Den står nu i værkstedet og er ikke pakket ud endnu. Grunden er, at jeg kom til at tænke på, at de nye modeller fra Bosch jo har to-delte anslagsskinner, som ikke kan justeres, så den vandrette geringsvinkel på 0 grader må kunne kalibreres på en anden måde...... Og det er så problemet.

Jeg har snakket med Bosch kundeservice, og en ansat dér påstår, at den vandrette geringsvinkel på 0 grader ikke kan kalibreres på en Gcm 8 SJL. Dén tror jeg så bare ikke på. Det er da noget af det mest elementære på en kapsav, synes jeg.

Der er ikke nævnt noget i manualen om det.

Dette er præget på geringsscalaen på en Bosch Gcm 12 GDL:

"TO CALIBRATE MITER
- Engage Miter Detent at 0 "degrees"
- Loosen 4 Screws
- Move Table so Blade is 90 "degrees" to Fence
- Tighten Screws
- Set Pointer at 0 "

Og det er dét, jeg mener også må være muligt på en Gcm 8 SJL. Der er skruer på geringsscalaen, og det er med samme rustfrie stål-skala og ikke støbt i ét med bordet som på de tidligere Gcm 8 modeller.

Er der nogle, der kan hjælpe mig? Jeg kan ikke forestille mig, at det ikke er muligt - og jeg returnerer saven, hvis det er rigtigt. Netop derfor har jeg ikke pakket op for den nye sav endnu.

Tak.
18 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hej Kent.

Og velkommen på LDS.

Hvis de på Bosch siger at den ikke kan kalibreres på den model, så er det tilfældet ! De må da vide det, burde være logik for selv burhøns

Ja, hvis bare verdenen var så enkel, så ville jeg være glad.

Det ville ikke være første gang, jeg havde fået noget sludder at vide fra kundeservice fra en eller anden selvudnævnt "ekspert". Nu mener jeg kundeservice generelt - ikke bare Bosch.

Jeg har leveret saven tilbage

Og jo tak .
Hvis nogle af jer kender nogle super-tilbud eller ved, at der fx snart kommer en serie nye kapsave fra en producent, skal I endelig sige til :-) .
Jeg forstår bare ikke lige hvorfor du vil kunne kalibrere den, Jeg har sådan en større kap sav og den skærer 100 % i vinkler jeg sætter den til. Jeg kan da godt huske at Børge Thomsen havde sådan en stor kap sav der kunne indstilles med en grad ad gangen, men det er jo en industri maskiner til 400 v og er ikke noget man sådan lige flytter rundt med.
Efter mit kendskab er det mere reglen end undtagelsen, at en kapsav ikke saver tilfredsstillende lige fra fabrikken. At kunne indstille/justere på en kapsav ser jeg som en fuldstændig nødvendighed. Det kan så også lade sig gøre på næsten alle.
Annonce
Jeg gad nok vide om, det her er standard på en Metabo KGS 216/254 Plus: http://www.youtube.com/watch?v=sMMzvOsZqas&sns=em . Det er en af modellerne, jeg overvejer.
Kender ikke din økonomi, men hvis den ligner min, er dette bare en drøm

Kapex ks120


YouTube demo

Har fået lov at prøve et par gange. Den er suveræn.

Mvh Regmos
Pensioneret tømrersvend, med ret til at bære sabel i krigstid.
Skrevet af Kent76 på 04 jul 2014 22:23

Jeg gad nok vide om, det her er standard på en Metabo KGS 216/254 Plus: http://www.youtube.com/watch?v=sMMzvOsZqas&sns=em . Det er en af modellerne, jeg overvejer.

Den stump film du henviser til, sådan kan jeg ikke gøre med min kap sav.

Min er en Scheppach  AKMOL21300477-1648 Kan ikke lige huske hvor jeg købte den




Skrevet af Regmos på 05 jul 2014 07:05
Kender ikke din økonomi, men hvis den ligner min, er dette bare en drøm <img alt="" src="/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013/emoticons/ermm.gif" />

<a href="http://www.carl-ras.dk/e-shop/vaerktoej/el-vaerktoej/afkortersavegeringssave/afkorter-geringsavkapexks120/" target="_blank">

Kapex ks120</a>



<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Q00tfQ1me6U">YouTube demo</a>



Har fået lov at prøve et par gange. Den er suveræn.



Jo, jeg kender godt til deres maskiner, og de ER sågu' lækre, men jeg skal ikke bruge kapsaven så meget, at jeg vil ofre så meget på det. Desuden har vi lige købt hus, og der har dæleme været nok at bruge klinkerne på .

Skrevet af Håndværkeren på 05 jul 2014 08:14

<p>Den stump film du henviser til, sådan kan jeg ikke gøre med min kap sav.</p>
<p>Min er en Scheppach  AKMOL21300477-1648 Kan ikke lige huske hvor jeg købte den <img alt="" src="/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013/emoticons/blush.gif"></img>

</br>

</br></p>


Når jeg googler på modelnummeret, finder jeg ikke noget - eller jo.. denne tråd . Hedder den noget mere?
Der er yderligere 8 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis