Udluftning på radiatorrør?

Hej LDS

Jeg skal have opsat en centralvarme radiator i et rum som idag har el opvarmning.

Radiatoren bliver sat nede på vægen, men rørføringen skal i bryggers føres op over en dør og så ned igen til gaskeddel (lukket system , med ekspansionsbeholder). Så fra kedel skal vandet hæves ca en meter, og så falder det ca 2 1/2 meter til radiator.

Så til spørgsmålet, skal jeg have en udlufter på det øverste sted på rørføringen ? Eller vil luften blive presset gennem røret og blive fanget i radiatoren, så man kan udlufte på den ?

Hvis der skal være en udlufter på rørføringen, vil man så kunne bruge en af disse ? http://www.multikoeb.dk/vvs-2064/varmesystemer-1028/udluftere-1459

/Jørn
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hvis det bliver det højeste sted i dit anlæg, ville det være godt med en udluftningsmulighed.

Skal det være mindre synligt, kan du bruge en  udluftningsventil fra en radiatot, men så er den jo ikke automatisk..

Hej Jørgen.

Det kan siges meget enkelt. Der skal være en udluftningsmulighed alle steder hvor der kan komme til at stå luft, ellers vil du ikke kunne få de efterfølgende radiatore til og varme ordentelig samt rørene begynder at sige mærkelige lyde. BEMÆRK at den regel gælder for både frem og retur ledningen. 

Det er en dårlig ide at bruge selvudluftere. Erfaringen siger de på et eller andet tidspunkt bliver utætte. Endvidere kræver de der er en afløbsmulighed til kloak. Brug den type Je_ns viser billede af samt et glas når der en sjældent gang skal luftes ud.

Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis