Understøtning af rem

Hej alle LDS'er

Jeg skal i forbindelse med renovering af min 70'er ville have udskiftet vinduer, og har i stuen et stort vinduesparti som er delt i to hvor der i midten på bygningstegningerne er nævnt et 2" damprør som understøtning i midten, nu er det sådan at vi godt kunne tænke os et vinduesparti med en stor rude.

Der er tale om vinduespartiet ud mod den terrasse til højre på tegningen, at der er placeret et rør i mellem de to vinduespartier, samt der er et rør i hjørnet hvor vinduespartiet og skydedøren i den anden halvdel af stuen er.

Kan man uden videre fjerne denne understøtning eller kan/skal man understøtte på anden måde evt vandret i mellem strøerne, der er let tag (eternit) på huset?

Alt praktisk og teoretisk viden modtages

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Fjernes denne skal anden understøtning / forstærkning udføres, evt. en limtræsdrager henover på loftet.
Ja, det er samme princip om den lægges helt ude ved spærfoden, eller den lægges inde ved den bærende væg, men kommer jo an på hvordan spærene er opbygget.

Men det udføres ved at lægges et stykke limtræ henover spærfødderne, hvor du vil vælte væggen nedenunder, denne fast gøres så til sideliggende spær og samtlige spær der skal bæres med bjælkebeslag eller lign.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis