Hjælp til en stiksavs-hærger.... ;-)

Cirka samtidig som jeg købte mit hus, købte jeg også min første stiksav, som var i den billige ende. Den klarede et par opgaver i fin stil. Siden fik den en ide med, at den smed klingerne, lige så snart den så træ, og da jeg kun havde småopgaver, klarede jeg mig med håndsaven.

En af disse småopgaver var opskæring af tykke gulvbrædder (knap 3 cm). Min nabo insisterede på at jeg lånte hendes stiksav, en ældre Bosch, som kørte igennem et halvt bræt og derefter begyndte at smide klingerne.

I går købte jeg en ny stiksav, mærke Ford. Den kostede 299 og stod ved siden af en Bosch til 328. Jeg valgte Forden, fordi den havde væsentligt mere motorpower (710 W). Købte klinger, der passede, og lod den prøve kræfter imod et 3 cm gulvbræt, fra den ende, hvor jeg havde skåret halvt igennem med håndsav, inden jeg opgav det projekt - OG SÅ SMED DEN OGSÅ KLINGEN.

Inden jeg gik i gang, konstaterede jeg, at den ikke var superlige. Da jeg brugte den, viste det sig også, at låseknappen på siden ikke virkede. (Altså den knap man skal trykke ind for at kunne trykke den anden "kør" knap ind - jeg er glad for at jeg er den hysteriske type, der altid tager strømme, før jeg fedter med klinger og den slags). Den bliver pænt leveret tilbage.

Men... tre stiksave i træk, der smider klingerne i stedet for at skære? Kræver jeg for meget af dem? På den her kan jeg hive klingen ud, uden at trykke på udløseren. Systemet er det samme som på Bosch - dem der buer opad i toppen :-)

mvh. tina

12 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Jeg har en gammel blå Bosch til 230 volt, og en Makita aku, jeg har aldrig været ude for at de smider klingerne, det sker de brækker eller bliver skæve.

Jeg bruger mest Bosch klínger....

Det er vel denne her type du bruger?

Ja, det er den type. Og sjovt nok var naboens ældre Bosch vist også blå :-)

Kan du tage klingen ud uden at trykke på noget? Her trykker jeg en dims til side for at sætte klingen i, men når den skal ud, kan jeg bare hive. Dimsen falder ikke tilbage, når klingen er i, så måske er den simpelt hen ikke sat godt nok i? Det virker bare vildt mystisk, for jeg har da både savet hul til køkkenvask og alt muligt med min første stiksav, og altså uden at jeg erindrer, at jeg skulle gøre noget specielt for at putte klingen i...

mvh. tina

Min Gamle Bosch, sættes kiligen ind, og drejes en 1/4 omgang, og så skal den låses ovenfra, med en skruetrækker, besværligt men klingen sidder urokkeligt fast.

Min Makita akku stiksav, er der et håndtag, der skal skydes til side for at sætte klingen i.

Klingen kan ikke tages ud, hvis man ikke drejer håndtaget til side.

Måske du ikke får klingen presset langt nok op i saven ?

Griner.... jeg synes ellers, at jeg presser og presser... men noget går jo galt :-) Prøver at bytte den i morgen og ser hvordan det går med den nye - jeg nægter alligevel at arbejde med noget, hvor sikkerhedslåsen ikke virker :-)

mvh. tina
Will do ;-)

mvh. tina
Stiksave er beregnet til at save profiler i krydsfiner, eller i en snæver vending også et gulvbrædt. Men ikke til vedvarende arbejde i tykke materialer.

Til afkortning af gulvbrædder, bør du bruge en afkorter rundsav.

Delfinen
Skrevet af Jensen på 11 apr 2014 05:45

Stiksave er beregnet til at save profiler i krydsfiner, eller i en snæver vending også et gulvbrædt. Men ikke til vedvarende arbejde i tykke materialer.



Til afkortning af gulvbrædder, bør du bruge en afkorter rundsav.


Det vil jeg nu ikke give dig ret i, jeg har aldrig haft problemer med at save i tykkere materialer.

Jeg har savet 100 x 100 tømmer over (med de lange klinger), med min gamle Bosch uden problemer, der er ikke så nøjagtig, men saven lyder ganske ubekymret

Men min akku har jeg savet spærtræ i 45 x 195 uden problemer....

 

Jeg bruger selv Bosch så jeg kender desvære ikke til dem fra Ford.
Men der er lige en ting jeg gerne vil gøre klart her.
De 710 W som din nye stiksav er angivet til har intet med motorens kræfter at gøre.
Det fortæller kun hvor meget strøm den trækker når den er i brug.
Det er desvære en fejl som de fleste der sælger støvsugere også gør sig.

Hilsen Kenneth
Mange tak for jeres svar. Jeg fik den byttet til en bosch til 30 kroner mere, og den har helt uden brok og uden at smide klinger savet alle de brædder over, som jeg har bedt den om ;-)

Mvh tina
Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis