LED spot i iganværende nybyggeri - Montering af safebokse

Hej

Vi skal have monteret spot i vores kommende hus (igangværende nybyggeri).

Vi har snakket lidt med den elektriker, som skal lave strøm i huset.
Vi skal selv montere safebokse (dampspærre) inden at isolering kommer på oppe på loftet og inden at rustiklofterne bliver sat op.
Vores elektriker siger, at det skal være safebokse med låg (vi får rustiklofter) og at vi skal fuge/lime safeboksene fast. Men hvordan foregår denne procedure helt nøjagtig??

Er det nogle som kan give en detaljeret beskrivelse eller linke til en vejledning/manual??

På forhånd tak!
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Kig i databladet for de spots der skal opsættes. At bruge safebokse er noget man brugte for år tilbage....Er det en god elektriker, kan han vejlede dig i, hvordan du sparer 50% på installationen af spots....

Såfremt du også skal leverer spots til elektrikere, er du velkommen til at skrive en mail til mig på [email protected] - Vi har pt. tilbud på spot+5W osram kvalitetsLED til 239,- inkl. moms.
Det havde været nemmer og hurtigere at monterer indbygnings spots i loftet i forhold til safeboks.

Husk at vælge nogle LED lyskilder med en rigtig god lyskvalitet, gerne med en Ra værdi over 95, og en lysfarve på 2700K, så bliver lyset lige så godt som hvis du havde valgt glødepærer.

Kan også stærkt anbefale at du vælger nogle der kan dæmpes med danske lysdæmper.

Vil mene at SunFlux GU10 spots giver dig det bedste resultat da de blænder meget mindre end andre LED spots, hvilket jo er meget praktisk for en loftspot...

Prolys.dk - Autoriseret SunFlux forhandler

  • Kvalitets LED lys til den kræsne bruger...
Hvis dampspærren ligger inde i isoleringen er indbygnings spots til direkte indbygning fine. Men skal dampspærren gennembrydes af spottet, vil jeg mene at limede safeboxe er en bedre løsning. De tætningsringe jeg har set til direkte indbygningsspots (Daxtor og Nordtronic) sikrer i hvert fald på ingen måde en tæt dampspærre.
Det er rigtig trist, hvis ens nybyggede hus dumper tæthedstesten pga. spots, der gennembryder dampspærren, da det er besværligt at udbedre efterfølgende. Og det er en almindelig fejl:
http://www.byggetilsynet.dk/blowerdoor_top10.php

Der findes dobbeltklæbende ark, som sættes mellem dampspærre og låg på safebox. Det er nok det letteste. Alternativt kan der limes.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis