1 sal.

Hej LDS' ere! Jeg har tidligere skrevet herinde vedr mit 1 sals projekt. Vi har en 1 sal som pt er uudnyttet som vi gerne vil inddrage i det beboelige areal. Jeg har idag talt med kommunen osv vedr procedure! Er der andre ser har inddraget deres 1 sal som kan oplyse mig om isoleringstykkelser så jeg har en ide om, hvor vi er henne af ca:-) jeg er klar over at der er flere faktorer der spiller ind og at en u værdi beregning kan fortælle mig alt, men vil gerne have en ide inden jeg går videre! :-)
26 svar
 Følg tråden
nic1205
nic1205
167 7600
mener når der er tale om renovering, skal du regne med mellem 260 og 300 mm isolering,
mvh nicolai
Annonce
Annonce
Naveren
Naveren
929 5000
Hvis du laver en rentabilitets-beregning på projektet som viser at det bliver for dyrt at isolere med 300 mm kontra 150 mm, så kan du snige dig uden om de regler der er med isoleringstykkelser ved renovering. Som desuden er fuldstændig vanvittige.

http://www.lyrk.dk
mortenbruun
mortenbruun Trådstarter
327 9440
Tusinde tak til jer begge. Naveren: det var lidt det svar jeg søgte, da jeg dybest set ikke er specielt interesseret i at miste for mange gode kvm på tyk isolering! Kan du forklarer mig eller henvise til, hvordan en sådanne en beregning ser ud!
BOFH
BOFH
1092 8600
Hvis projekt ny 1. sal er det samme som indragelse af areal til beboelse som ikke tidligere har været godkendt til beboelse (=anmeldt til bbr) er der ingen vej udenom at skulle leve op til gældende krav for nybyggeri.

Dog er der en kattelem der hedder stk 7.3.1 som går ud på at hvis mer-arbejdet ifm at få tilbygningen til at leve op til gældende krav ikke er rentabelt kan man kompensere ved at foretage energibesparende tiltag andre steder på det eksisterende byggeri (dvs energirammen beregnes på baggrund af bygningens samlede areal) - dette ændrer dog ikke på at udgangspunktet er at det nye areal skal leve op til gældende krav.

http://bygningsreglementet.dk/br10_04_id112/0/42

Er iøvrigt fuldstændigt enig i at kravene idag er helt ude i hampen.

/BOFH

Giv mig min kop kaffe og et serverrum!

Annonce
Naveren
Naveren
929 5000
Du skal sådan set bare regne ud hvad det ville koste ekstra i materialer og arbejdsløn at lave projektet med ekstra isolering, samt problemet med det arkitektoniske udtryk. Samtidig skal man så regne ud hvad det ville spare i varme.

http://www.lyrk.dk
Pizzabager
Pizzabager
1772 2750
Nu er jeg ikke energi ekspert, men 150 mm isolering er altså heller ikke ret meget, nu ved jeg ikke hvad du har af isolering i forvejen, men der er en grund til at man isolere mere idag end i 1960'erne som de 150 mm ca svare til, og det er at det kan godt betale sig hjem på sigt..

men har du råd til en væsentlig forhøjet varmeregning, og et energimærke F eller G ved et kommende salg, så er 150 mm jo mere end rigeligt..
Naveren
Naveren
929 5000
Hvor meget ekstra varme forstiller du dig man sparer ved at bruge 300 mm i et gammelt hus kontra 150 mm ?http://www.lyrk.dk
Annonce
Annonce
Pizzabager
Pizzabager
1772 2750
Skulle jeg gætte og forskellen på de 150 til 300 kun omhandler taget og gavle, så ville jeg sige 5-15% højere forbrug.. men det er et gæt, hvad ville du sige?
mortenbruun
mortenbruun Trådstarter
327 9440
Da jeg talte med kommunen, informerede medarbejderen mig om at han kunne se at der var 100 kvm på loftet, men at de ikke var indregnet i beboelsen! 1 salen har tjent som beboelse, men om det har været reelt beboelse registreret ved bbr er jeg ikke sikker på!? (Men hvis det ikke tidligere har været anmeldt som beboelse, hvorfor kan kommunen så slå op på bbr at der er 100 kvm? Og der er iøvrigt nærmere 120-130 kvm i følge mit regne stykke! Må ha fat i kommunen igen for at hører ad, for var det en mulighed at nøjes medx-antal mm iisolering kontra hvad br10 foreskriver så ville jeg være på toppen! I tilfælde af at jeg skal efterleve br10 er det så realistisk at begrunde en rentabilitets beregning med "arkitetoniske grunde" for at slippe for 3 meter isolering (nok 250mm i mit tilfælde) ?
Naveren
Naveren
929 5000
Du skal ikke spørge kommunen. Du skal bare lave en rentabilitetsberegning og gøre som du selv vil.

Husk nu, det er dit hus. Ikke kommunens.

http://www.lyrk.dk
Der er yderligere 16 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Ingeniørberegning inden etablering af førstesal.
  Lav-Hus (22 svar)
 2. bbr
  Lav-Hus (6 svar)
 3. flytte trappe mellem 1. og 2. sal
  Lav-Hus (3 svar)
 4. byggetilladelse
  Lav-Hus (6 svar)
 5. Hvad er pris energi forholdet i dag mellem solcelle og solfanger ?.
  Grøn energi og sparetips (8 svar)
 6. Varmetabsberegning - BuildDesk
  Lav-Hus (9 svar)
 7. gyngende gulv 1 sal.
  Lav-Hus (38 svar)
 8. Nogen der har en byggetilladdelse på en 1.sal?
  Lav-Hus (6 svar)
 9. Vedr. ombygning???
  Lav-Hus (3 svar)
 10. Varmepumpe (Bilka), igen, igen
  Lav-Hus (281 svar)

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her