Varmeflytning igen igen

Hejsa jeg ved godt emnet har været oppe før men selv efter at have læst dem er jeg stadig ikke blevet klog nok til at tage en beslutning.

Vi har hus på 110 m2 som opvarmes med varmepumpe (luft/luft) elpaneler og en brændeovn i stuen. plantegningen kan ses under indlægget den røde cirkel er brændeovnen. og de sorte stræger den tænkte plan. Den gule er varmepumpen

Min plan er at lave varmeflyt fra stuen som ofte har en temperatur på 25-28 grader når vi fyre til 3 andre rum nemlig vores værelser for enden af gangen og til badeværelset.

Nu er det så bare om man skal udføre det som et suge anlæg som tager varmen fra stuen og blæser ud i værelserne eller et blæse anlæg som tager den kolde luft fra værelserne og blæser den ned i stuen.

Mine spørgsmål er :

1 hvad virker bedst og hvorfor og vil det i det hele taget virke
2 vil et blæse anlæg virke når dørrene til rummene er lukket.
3 forslag til fabrikater og løsninger modtages med tak





 PS staver som en ko på glatis kan ikke gøre for det og komma og puntum må du lige selv sætte de ligger her ...........  ,,,,,,,,,,,,,,,,,

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Luften afkøles jo under transporten, men selvfølgelig vil det kunne give varme.

Hvis du blæser ind i et lukket rum, giver det ikke noget, ligesom hvis du suger fra et lukket rum sker der ikke rigtig noget.

Så dørene skal stå åben mellem rummene, for at det virker.


Skrevet af Håndværkeren på 02 mar 2014 01:45
Og det er altså et varme flytnings anlæg du skal have, har aldrig hørt om et kulde flytnings anlæg i en beboelse <img alt="" src="/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013/emoticons/doze.gif"></img>


Ikke det?

Idéen med det såkaldte "kulde flytningsanlæg" er ellers at suge kold luft fra værelserne ned i stuen, lige ned over brændeovnen. Herved vil undertrykket der dannes i værelserne og overtrykket i stuen, gøre at den varme luft vil blive presset ned igennem gangarealet og ned på værelserne.

Såfremt at alle døre står åbne !


Min søster har den løsning i deres hus på 250m2 og det virker fint.

Et varmeflytningsanlæg er også en mulighed, men der bliver et varmetab undervejs og du får røg i alle værelserne!

Indehaver af firmaet KV Sikring. Jeg sælger og installerer tyverialarmer, videoovervågning og adgangskontrol til private og erhverv. Jeg er bl.a. forhandler af Jablotron. Se mere på www.kvsikring.dk

Jeg kan sagtens se princippet i et kulde flytnings anlæg, men det må kræver temmelig meget rør, for det er ved gulvet kulden skal hentes og ikke oppe under loftet.

Så skal det være 100 % effektivt skal det suge luften i gulvhøjde, transporteres under gulvet og ende op under brænde ovnen.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis