Støbe terrændæk - hvad med de gamle varmerør?

Jeg er ved at planlægge støbning af nyt terrændæk med gulvvarme under vores stue og køkken (i stedet for krybekælder). Jeg har læst en masse tråde om fremgangsmåden, så det er der nogenlunde styr på, men synes aldrig rigtig der står noget om, hvad man skal/bør gøre med de eksisterende varmerør.

Vi støber kun i dele af huset, så radiatorerne i de øvrige rum, skal fortsat bruge det eksisterende to-strengs fjernvarme, hvoraf dele af disse rør går under stue og køkken. Vi har endvidere tænkt os at beholde de to radiatorer der er i stuen, så vi hurtigere kan regulere temperaturen.

Kan man bare indstøbe disse rør i betonen eller lade dem løbe i flamingoen (alt efter hvilken dybde de er i), eller skal/bør man skifte disse til pex-rør? Kan gulvvarmen tilsluttes de eksisterende varmerør eller skal der et helt nyt system til?


3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Der er ingen regler med varmerør, men det vil da være en god ide at udskifte dem til Pex, og rør i rør til de gennemgående.

Og der bør ikke være samlinger ned støbt i betongen.

Så skifter vi dem nok tli pex. Men hvis der ikke må være samlinger nedstøbt i betonen, så skal der godt nok laves en del om, for så er det vel ikke rigtig muligt at have et to-strengs system.

Nå, men må have fat i den lokale VVS'er.

Tak for jeres svar.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis