Støbe vandtæt kælder/ Skrånende grund mod havet.

Hej med jer,
Jeg er i den meget spæde startfase på et spændende projekt.
Jeg har et gammelt hus fra 1960 der skriger efter en ordentlig ombygning. Evt nedrivning og start helt forfra.
Hvis det ender med nedrivning er jeg interesseret i at udbygge den eksisterende kælder (nuværende 30m2 med elendig lofthøjde på 2,1meter)
Grunden er på kun 600m2 og skråner så kælderplanet åbner sig op mod havet og jeg vil gerne udnytte dette i højere grad
Jeg har læst en masse om kælderkonstruktion og jeg har fundet ud at at det er meget omstændigt at lave en fuldstændig tæt konstruktion men at det ikke er umuligt når der følges en detaljeret plan med nøje kvalitetstjek i de kritiske faser.
Da vi havde besøg af Bodil i december stod vandet 30 cm fra kælder gulvet som er placeret i kote 2.0, der kom ikke vand ind men det var tæt på, så dette skal tages med i overvejelserne. Enten skal der monteres 100% vandtætte døre og vinduer mod vandet, ellers skal denne del af huset bygges så evt havvand ikke kommer til at gøre skade og der skal etables en pumpe der kan fjerne det igen. 

Hvor tæt på skel vil det rent fysisk være muligt at udføre denne kælder støbning? Der er meget ringe adgangsforhold til grunden, der er kun én passage på 4 meter som ikke kan udvides. Det kræver god plads at bygge forskallingen hvis denne laves i træ, men jeg har også overvejet at bruge et system ala: http://www.isobyg.dk/detaljer/kaelder - et sådant system gør det umiddelbart lettere, men da det er kritisk med en vandtæt konstruktion er der en vis usikkerhed i at det ikke er muligt at gå betonstøbningen efter og lave evt. rep inden ekstern membran påføring osv.
Jeg er klar over det bliver vanskeligt at fjerne jorden osv men det er også en del af udfordringen, men input ønskes :-)

Kælderen ønskes at komme til at fremtræde som et alm. beboelsesplan med 2,5m+ lofthøjde og planet skal isoleres så det kan inddrages rent arkitektonisk uden at skulle aflukkes pga varmetab osv (dobbelthøje rum, lysskakter, åbne trappeforløb osv) jeg er ved at undersøge om det er muligt at hævet huset så kælder lofthøjden kan opnås, hvis ikke må der graves ned hvilket vil resultere i kældergulv i kote 1,5 eller lavere og det giver endnu mere fokus på strategien for stormflodsscenarier som beskrevet ovenfor.

Jeg håber at kunne få lidt snak igen ang. dette projekt så jeg kan blive lidt klogere på det rent byggetekniske i denne udfordring.
 

:
Hej med jer, Jeg er i den meget spæde startfase... Vis hele indlægget
13 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Det var sådan set også det jeg mente med "tunnel"
Ja mon ikke du kan bygge en tunnel der er næsten lige så bred som grunden og lade den munde ud nede ved stranden. Så kan du jo altid sætte vinduer i, fordi det trak så grusomt ind !
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis