Isolering af sokkel

Går og planlægger at skal lave min sokkel på huset da soklen på den en side af huset er gået helt løst da der har ligget en jordbukke op af soklen i 6 mdr. og opstået fugt. .

Men hvordan griber jeg det an
Min plan er først og grave ned og 3 meter afgangen og mure soklen op. ( Ingen problem i den del.

Men tænke nu på også at beklæde den med nået isolering  under jorden , Men hva skal det være 

Terræn bats eller sundolit eller wedi hva er bedst. Og skal jeg grave helt ned til bunden af soklen eller kan jeg nøjes med evt 50 cm under jord højde  Eller vil det ikke gøre nogen gavn  hvis det kun kommer 50 cm ned. 

(har ikke kælder.) så det er kun får at få isoleret lidt mod kulde og får at holde fugt væk osv.
14 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Magoo

De findes mange sokkelisoleringssystemer du kan købe.
Jeg har brugt galvaliserede stålreglar, fundamentbats og beklædt det med conchip-plader fra ivarsson.
Det er vigtigt det ikke suger fugt og der ikke kan komme dyr ind.

mvh Per

Med venlig hilsen
Per M. Friis

fundamentsbatts er det ikke til indvendig isolering af fundament. gravede du helt ned til bunden af soklen . Kan nemlig se i de forskellige fora. at nogen graver kun 50cm ned og andre skriver det skal helt ned til bunde af soklen. Vil jo gerne nøjes med at grave 50 men hvis det skal til bunden for at virke så må jeg jo grave det dobbelte. ( Der er ikke de store fugt problemer ud over fordi at der har ligget jord op af soklen i nået tid som har ødelagt sokkel pudsen da den ikke har kunne ånde
Det var måske terrænbats - dem der er tunge og hårde.
Jeg gravede ca. 50 cm under terræn og det har givet et fint varmt gulv. Dog skal det siges at gulvet i mit hus ligger ca. 30 cm over terræn - så jeg er ca. 80 cm under gulv.
Vil du også isolerer over terræn?
Hvis du er interesseret, kan jeg prøve at finde nogle billeder frem.

Med venlig hilsen
Per M. Friis

kan se det er det samme jeg skal mit gulv er ca 20 cm over terræn. tænkte lidt på også og give den op over terræn. Men det jeg spekulere lidt på er . hva jeg kan læse mig til er sokkelpudse på ældre huse lavet for at transpotere fugt ud af soklen . som trænger ind i soklen under jorden bla. hvis man isolere hele soklen hvordan skal den fugt der ophober sig i soklen så komme ud. er lidt bekymret for at hvis den ikke kan komme ud i det fri så går det indad istedet. under gulvet .Det er det jeg har kunne se ved at min sokkel har været dækket af jord så den ikke har kunne ånde. Eller måske kan soklen stadig ånde gennem terrænbats og puds. ??
Lytter lige med.....'

Jeg har et lignende projekt.

Jeg havde regnet med at grave 70 cm ned og beklæde soklen med 150 mm styroporplader - limet til soklen med fliselim - men det dur måske ikke ?


Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Måske dur det hehe. Det jeg bare tænke over er sådan som fundamenter er lavet i gamle huse kan der ikke undgås en del fugt trænger op gennem . og fugt skal jo nok komme ud på det bare spørgsmålet hvor så hvis man gør det skal det jo nok være nået som kan ånde så fugten kan komme ud. i det fri og ikke ind i stuen. Tror ikke styroporplader er særlig åndbar men ved det ikke. Så håber der er en specialist der ser tråden og kommer med guldkorn
På sådan nogle ældre huse er der som regel også små luftventiler i muren under gulvhøjde, der netop skal sørge for at fugten bliver minimeret.
Så isoler du bare, selvom jeg ikke kan se hvad det skulle hjælpe på. Der bliver jo ikke tilført varme til din sokkel, så isolering er ikke nødvendig. Havde der være kælder i huset var det noget andet. Det ville nok være bedre at få lagt et dræn langs huset der kan lede eventuel ophobet vand væk i en fart.
..god pointe!
Hvilken gulvkonstruktion har du Maggo?
Er det gulv på bjælkelag, støbt gulv eller har du kælder?

mvh Per

Med venlig hilsen
Per M. Friis

Gulvet var på bjælke lag med luft ventiler i muren til ventilation .jeg har dog gravet det hele op og langt 300mm sundolit og 10 cm beton og gulvvarme. dobbelt mur med hulmurs isolering Jeg har ikke problemer med vand på min grund. men synes godt man kan mærke forskel i varme ude ved væggen . og inder muren stå jo på fundamentet og da det ikke er isoleret så må det jo kunne optage nået kulde som jeg skal bruge energi på at varme op Samt intet har godt af fugt . Så jeg vil jo mene alt fugt der kan begrænses må være et plus samt . samt må det lune på varmeregning så kan ikke se hvorfor det ikke gavne. Kan godt se det måske ikke er nødvendigt .men det jo heller ikke nødvendigt og putte 300 mm isolering i taget hvis man har 200 mm .men det kan godt betale sig for bedre indeklima og penge pungen. Spørgsmålet er bare hvordan man laver det rigtigt

Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis