købe brugt ny på påhængsmotor 40/50hk

Hva skal jeg vare opmærksom på når skal købe en påhængsmotor der skal passe til en 14 speedbåd. 40/50 hk. . For være sikker på den passer til og skyder en go fart. Er forskellige propeller . Nogle påhængsmotor der bygget til fart. Og andre til meget belastning. Eller hjælp .mvh 7
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er meget få udenbords motorer der er bygget til at slæbe, der findes enkelte der er beregnet til sejlbåde på omkring de 10 Hk. En 40 Hk totakts motor vil være rigeligt til en 14 fods speedbåd, forudsat den er bygget til det. Du kan altså ikke bruge en hvilken som helst jolle til det. Køb din udenbords motor ved en forhandler brugt eller ny, det er væsentligt mere sikkert for dig. Husk at der skal speedbåds kørekort til for at du må bruge båden med så stor en motor.
Det vigtigste er at benlængden, passer til din båd.
Er din båd beregnet til lang ben, og du bruger en kortbenet motor, får motoren ingen køling og brænder sammen.
Er din båd beregnet til kort ben, og du bruger en motor med lang ben, mister du rigtig meget af topfarten, og båden sejler dårligt.

Der findes motore der er beregnet til at slæbe også i 40/50 hk, er det Mercury hedder de Bigfoot, og har en højere gearing i drevet.

Ofte passer den standart propel motoren er født med, men skal måle motorens o/m, når man sejler for fuld gas, for bestemme om propellen passer, så motoren ligger inden for det anbefalede o/m område.


Det bedste er at få en sejltur på min. ½ times tid, så er du sikker på den virker, at se den opstartet i balje/øreklapper afsløre ikke så mange fejl.

Som regel er 50 og 60 hk samme motor, så en 60 hk vejer ikke mere.
Gå efter at få en med powertrim, det er det mest optimale.
Og så er der også en lille detalje mere. Nyere joller er udstyret med en typegodkendelsesplade, hvor på der står hvor stor en motor der må sættes på "skuden". Overskrider du den grænse, er det faktisk ulovligt at bruge de to ting sammen. Mener en overtrædelse automatisk udløser en bøde, hvis du en dag skulle være "så heldig" at blive standset af vandpolitiet. 

Men værre er det, hvis den for store motor er skyld i at jollen havarerer og folk kommer til skade eller drukner. Så er det faktisk din skyld.

Husk, redningsvest til alle ombordværende og sejl med indersiden af hovedet.

Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
Og at stedlige havnefogeder også kan optræde som politiets stedfortræder !
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis