Gøre bræddevæg klar

Godt nytår LSD!

Er netop blevet ejere af en gammel lejlighed, hvor der skal laves nyt køkken. Det gamle køkken er revet ned og ligeledes gamle klinker og puds. Det viste sig at der bagved er en gammel konstruktion bestående af bræddevæg (tykke lodrette træbjælker og tykke vandrette bag de lodrette) og en murstensvæg  i hjørnet . 

Ville der være noget i vejen med at sætte en gips væg op direkte  på hele væggen, hvor bordplade, skabe og overskabe skal påsættes? Skal den både limes på og bores ind i træbjælkerne og murstensvægen, eller kan man nøjes med at fæstne skelettet i væggen med meget lange skruer? Er der nogen former for gips væg konstruktioner, som anbefales til dette formål? Hvad gør folk normalt, når væggen på denne gamle type konstruktion, skal gøres klar?

Væggen (bestående af bræddevæg og murstensvæggen) er i alt omkring 9 m2.  Træbjælkerne i bræddevæggen er solide og tørre og væggen står imellem køkken og det kommende børneværelse.

Tak for hjælpen.

Kh.
Nyej

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
I princippet kan du sagtens skrue gips direkte op på den gamle forskalling (brædderne), men i praksis er det ofte lidt mere besværligt.
Hvis den eksisterende forskalling ikke er helt plan, vil gipsen bule. Det vil ligne noget der er løgn, og være besværligt at have med at gøre bagefter.
Du skal også være opmærksom på overgangen mellem bræddevæg og mursten. Den skal også helst ende i samme niveau.
Prøv at køre et langt waterpas over væggen, og se hvor meget det vipper.

Mvh Regmos
Pensioneret tømrersvend, med ret til at bære sabel i krigstid.
Mange tak for svaret.

Det lykkedes mig at sætte pladerne på plant med hinanden, så de flukter ganske godt. Desværre er gulvet dog skævt, så nede i den anden ende er der flere cm i mellem plade.

Er der nogen der ved, hvad der ville være godt at lukke af med i det tilfælde, hvor der er for mange cm. til at jeg kan lukke af med fugepistol? Det behøver ikke at sluttes pænt, da der skal køkkenskabe foran.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis