Er mit komfur til bygas??

Jeg har købt et brugt SMEG gaskomfur, som har stået i KBH NV (Lundtoftegade 99). Jeg har hyret en VVS installatør til at installere det.

Installatøren fortæller, at komfuret af fabrikken er lavet til naturgas (det kan jeg også læse i skuffen under komfuret). Men hvordan hænger det sammen med, at det før er blevet brugt i en ejendom som har benyttet bygas? Den tidligere ejer af komfuret har kun modtaget regninger fra HOFOR (bygas)

På gasregulatoren bag på komfuret står der 100 mbar gruppe 2, og installatøren mener regulatoren skal være 7-13 mbar. Konverteringen hertil vil koste mere end komfuret selv.

Jeg ringede tidligere til HOFOR, og gasteknikeren mente, at det var omstillet - at 100 mbar er til bygas. Jeg er dybt forvirret, men hælder mest til, at komfuret fungerer med bygas, da det er det det førhen har brændt på, men jeg bliver jo nødt til at være sikker.

Jeg håber I kan hjælpe. Sig endelig til hvis noget skal uddybes!!!

<img src="/Portals/0/activeforums_Attach/184_image.jpg" border="0" class="afimg" />

<img src="/Portals/0/activeforums_Attach/185_image.jpg" border="0" class="afimg" />

<img src="/Portals/0/activeforums_Attach/185_image.jpg" border="0" class="afimg" />
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er mere end 20 år siden at nogen producerede gammeldags bygas ved hjælp af kul, så selvom de kalder det bygas, kan du roligt regne med at det er natur gas. Det er lidt ligesom nu med elforsyningen, førhen havde alle lidt større byer deres eget elværk, i dag er der kun få der leverer til hele nettet.Det vil også kunne ses når komfuret tændes, bygas skulle have mere luft ved brænderne for at give den blå flamme. Men regulatoren skal nok skiftes da natur gas kommer med et ret højt tryk hvor bygassen var med et lavt tryk ( så lavt at det kneb med at levere gas til yderkanterne af nettet op mod jul og andre højtider )
Så du er nok nød til at gøre som din vvs mand siger, da han har mere forstand på det end både du og jeg.
Min forvirring bunder i, at den tidligere ejer har brugt "bygas", og HOFOR, som lever bygassen siger at komfuret er som det skal være... Jeg vil nødigt betale 5.000kr for at omstille det, hvis det fungerer som det er nu. En VVS-er kan jo bilde mig hvad som helst ind.
typisk skal man skifte dyserne ved hver "kogeplade", hvis man skifter gastype. Vi købte engang et smeg komfur, der var 3 forskellige sæt dyser med. og så er der noget med trykket.
Jeg ville kontakte smeg og høre hvad der skal til for at det kører og så give de oplysninger du har fra HOFOR.
Jeg er lige blevet kontaktet af HOFORs gastekniske afdeling, som har uddybet deres svar fra tidligere: komfuret er helt som det skal være, og mangler kun et forlængerstykke for at kunne monteres.

Tak for jeres svar og fine hjælp begge to!
Det var da godt at du fik spurgt de rigtige steder, ellers havde den vvs installatør kunnet score på din uvidenhed, han burde skamme sig.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis